Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlé kolo v Mostě: Honda Civic Type R vs. Hyundai i30 N Performance

Martin Machala
Diskuze (45)

Měly by to být možná dva nejlepší hot-hatche současnosti. Tedy říká se to. Kde je pravda? A kdo byl rychlejší?

Přiznám se, že nakonec byl rozdíl v naměřených časech větší, než jsem původně čekal. Celkově vlastně můžu říct, že mezi Hondou Civic Type R a Hyundaiem i30 N Performance zeje větší mezera, než jsem si myslel. Tím nechci říct, že jedno auto je výrazně lepší než to druhé, oba modely se však v zásadních bodech liší velice zásadně. Však se mrkněte na video.

A jako vždycky, pokud by vám video nestačilo, už zítra se můžete těšit na klasický srovnávací test se vším všudy!

Martin Machala
Diskuze (45)

Doporučujeme

8. 7. 2019 13:52
Re: Civic
Civica X jsem koupil predevsim kvuli podvozku. Jak pisete, je velice hravy a v zatackach drzi jako pribity. Turbodiru ma 1.0 jen v nizkych otackach (pod 1600), jinak pak po zajeti tahne srdnate az k omezovaci bez zjevneho poklesu vykonu. Myslim si, ze 1.5 je daleko vhodnejsim motorem. 1.0 je v urcitych situacich objektivne nedostacujici a neumoznuje dokonale vychutnat schopnosti podvozku. Navic nema charakter a jeho maximum v 5500 ot/min je ostudne. Ackoliv se jedna o bezesporu zabavne auto, musim rici, ze oplakavam syrovost starsich Civicu,ktere hucely, naklanely,daly pocitit kazdy kaminek na ceste se a rvaly v sedmi tisicich pred omezovacem. U tech mel clovek pocit,ze auto ridi. Soucasna Honda Civic ridi vice vas. A v kombinaci s motorem 1.0 adrenalin vyplavuje maximalne jen dokonaly podvozek,rozhodne ne motor.
8. 7. 2019 13:41
Re: Obě tay auta jsou hnusný
Ano, design je veci vkusu a urcite se design Civicu X nelibi kazdemu. Nicmene jakozto jeho majitel jsem obdrzel na adresu tohoto vozu spousty obdivnych vyjadreni. Pochybuji, ze se najde jediny clovek, ktery si se zajmem bude prohlizet genericky design I30 a bude vam rikat, pane, mate moc pekne auto...Priznam se, ze me to pokazde zahreje u srdce a jsem jsem rad, ze pri koupi vozu zvitezilo srdce nad rozumem.
Avatar - LeonST
7. 7. 2019 18:41
Srovnání?
Auta obě velmi rychlá, I30N mi přijde prostě typický korejský produkt - okopíruju :no: co už vymysleli ostatní a vyrobím to s nižšími náklady a pomůžu si případně levnějšími řešeními, pak všechny *** tou nízkou cenou a ještě blbější propagací (kombík co ujede všem a podobně).

Rozhodně ale tvrdit, že I30N je nejlepší hot-hatch současnosti bez objektivních kritérií pro srovnání je blbost. Pokud by se tam prohnal Megane RS a Cupra, je skoro jistý, že I30N bude poslední (Focus RS nevím jestli je předokolka).

Fulín to v roce 2015 dal se sériovou Cuprou kombi 206 kW za 1:57 (https://youtu.be/gRp6QajZI8k) a přišlo mi to, že by mohl být i podstatně rychlejší, kdyby opravdu chtěl. Dnešní Cupra s 221 kW by byla ten čas zajela taky rychleji. Pan Machala každopádně umí jezdit fakt dobře :yes:
Avatar - speedfred
5. 7. 2019 14:04
Re: A kdyby s tím
Presne tak,Martin M. v Moste seká celkom slušné časy. Okruh by si mali podaktorý vyskúšať na vlastnú kožu pokial niečo napíšu.
5. 7. 2019 11:34
Re: A kdyby s tím
Mělo tam být něco jiného a už jsem neopravil, byl tam mužský životný...hluboká a upřímná omluva.