Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saab v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (0)
Značka Saab potřebují už několik let modelovou obměnu, která stále nepřichází, v kondici se tak udržuje alespoň vyvíjením modelů schopných spalovat i alternativní paliva.

Saab BioPower 100

Poslední kreací je Saab 9-5 BioPower 100, který je optimalizován pro spalování čistého bioethanolu E100. Použití tohoto paliva má blahodárný vliv na technické parametry pohonné jednotky, dvoulitrový turbomotor disponuje výkonem 221 kW (300 koní) a točivým momentem 400 Nm, a to při výrazně nižších emisích ve srovnání se spalováním klasického benzinu. Studie zrychlí z klidu na 100 km/h za vynikajících 6,6 s, automobilka se chlubí, že jde o výkony a dynamiku srovnatelnou se čtyřlitrovým atmosférickým zážehovým motorem.

Saab 9-3 BioPower

Firma Saab také v Ženevě oznámila implementaci technologie BioPower do řady 9-3. Ve střední třídě tak bude možné pořídit Saaby schopné spalovat kromě benzinu i biotehanol ve všech karosářských verzích - sedan, kombi a dokonce i kabriolet. Ve všech případech jde o motor 1.8t, který při spalování ethanolu E85 o 17 % vyšší výkon (175 k) a o 10 % vyšší točivý moment.


Vitek
Diskuze (0)