Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Saleen láká investory na vizionářské produkty, včetně elektrického supersportu

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Společnost o sobě dala vědět po delší době, slibuje ale zajímavou budoucnost.

Původem americká společnost Saleen, známý úpravce i výrobce sportovních vozidel, o sobě v poslední době nedává vědět moc často a ani nijak detailně. Nedávno se ale pochlubila velkými plány na příští roky, které by měly odstartovat růst společnosti. K tomu ale shání podporu

Saleen Automotive vstupuje do explozivního růstového cyklu se vzrušujícími vizionářskými produkty, včetně elektrického supersportu, a vy se nyní můžete připojit k naší budoucnosti. Brzy budeme přijímat investice na financování další kapitoly příběhu Saleen,“ uvádí automobilka na stránce, kam směřuje odkaz z jejích posledních příspěvků na sociálních sítích.

Video se připravuje ...

Podobně jako většina výrobců sportovních a supersportovních automobilů tak i Saleen plánuje čistě elektrický model, pro který navíc bude mít zřejmě vcelku jistý odbyt. Společnost je totiž součástí čínské skupiny Jiangsu Saleen Automotive Technologies (JSAT), díky čemuž má přístup na čínský trh.

Pro čínský trh přitom automobilka uvedla již SUV s označením Mac, jehož benzínový čtyřválec by měl nabízet 400 koní, a elektrický mikro-automobil pojmenovaný Maimai, který by měl mít výkon 107 koní a dojezd cca 300 km.

Společnost má navíc stále v nabídce letitý hypersport Saleen S7, jehož přeplňovaný 7,0litrový motor V8 byl s poslední modernizací vyladěn na 1500 koní. Automobilka navíc před lety uvedla menší sporťák S1 se čtyřválcem o výkonu 450 koní a slibovala také výrobu doplňků pro nový Ford Bronco. Ostatně již v minulosti Saleen proslul i úpravami Fordu Mustang.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

22. 1. 2022 20:26
Investice?
Já teda ty investory moc nechápu. Já bych se strašně bál takhle rozdávat peníze. To už musí opravdu dělat jen lidé, kteří nevědí co s penězi. Pro mě osobně je nejlepší investice moje děti. Před týdnem jsem jim koupil (na léto) nový bazén z webu https://www.top-bazeny.cz/…gorie/bazeny-5/. Tak uvidíme, jestli se tato investice vyplatí. Přeji všem pěkný den a zdravíčko.