Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šanghaj 2011: Autosalonová fotogalerie

Ondřej Láník
Diskuze (34)
V ekonomickém srdci Číny dnes začal asi nejdůležitější autosalon Asie. Auto.cz je u toho.

Když jsme přijímali pozvání Škody k návštěvě výstavy Auto Shanghai 2011, představovali jsme si pestrou škálu značek, vybavovali si některé slavné duplikáty místní provenience a tušili, že nikdo ze světových výrobců zde nebude chybět.

Skutečnost však předčila očekávání ve všech směrech. Samotné město připomíná moderní architekturou největší světové metropole a okázale ukazuje ekonomickou sílu Číny. Hned za hranicemi středu Šanghaje začíná jiný svět, ale růst a rychlý vývoj směrem kupředu je cítit v tomto regionu na každém kroku.

Nás však zajímala hlavně auta. Těch je k vidění opravdu hodně a nejen našinec se nestačí divit. Počtu zcela neznámých domácích značek, kreativitě i „kreativitě“ těch známějších i snaze evropské, japonské i americké špičky prosadit se na trhu, na němž se právě teď láme chleba.

První ochutnávku nabízíme jako obvykle formou nesetříděné fotogalerie. Už těď se ale můžete těšit na smršť čínské produkce a vizí aut pro čínské lepší zítřky.

Většina z nich zatím neumí konkurovat zavedené produkci,ale je vidět, že Číňané si rychle učí a co neumí, objednávají u těch nejlepších v oboru. I proto se budeme aktuální nabídce a novinkám z Číny věnovat podrobněji.

Ondřej Láník
Diskuze (34)
23. 4. 2011 13:41
Re: Jinej svět...
To je základ psychologie. Napodobování je nejvyšší formou lichotky. Tím, že někdo dělá něco stejně jako ty, dává najevo, že si myslí, že to děláš dobře. Skutek má větší hodnotu než slova. Tohle není jev omezený na Asii.

Člověk, který vymyslet ochranu autorských práv, zřejmě nebyl psychologem :-) A navíc je tu velké filosofické hnutí, které odsuzuje patenty a spol. jako takové.

Nicméně já tohle konkrétně jako adoraci nevnímám.
Avatar - R32
23. 4. 2011 09:50
China
Máte všetci pravdu, kopírujú (na naše pomery dosť nevkusne), kvalita materiálov v EU nepredajná, zmes a chaos značiek a označovania modelov.... ale pozor, oni sa veľmi rýchlo učia a to čo v EU trvá roky (vývoj, testovanie) oni skrátka preskočia resp. okopírujú a buchnú rovno na trh. Potom robia úpravy, prípadne rovno nový model. Stačí pozrieť fotky zo salóna pred rokom dvoma a zistíte, že všetky modely sú nové a skoro nič sa neobjavuje znova. Tam hádam platí čo nový modelový rok, to nový model... Zatiaľ má Čína problém nasýtiť vlastný trh, takže na naše vnímanie ich modelov zvysoka kašlú, no keď nastane čas na expanziu rozbalia to tak, že sa budeme diviť. Myslím, ža ak by chceli a potrebovali by to, vedia aj dnes vyrobiť auto ktoré by (okrem prestíže) smelo konkurovalo BMW, MB či inej zavedenej značke, prípadne si nejakú krachujúcu kúpia (Volvo) alebo zadajú projekt (Brilliance - Pininfarina)
len to zatiaľ nepotrebujú. Mobilizácia Číny (za nízke náklady) je skrátka priorita. Takže - rešpekt ! 8-s
22. 4. 2011 14:54
Re: Jinej svět...
:-) :yes:
Avatar - Vencos
21. 4. 2011 00:19
Budoucnost
Jen si to pořádně proštudujte,ať vidíte,čim budeme jezdit v příštím desetiletí...
20. 4. 2011 09:07
heh musim uznať sila :D
hned ako prvy ma zaujal automobil nad článkom,hovorim si nový koncept Lancie v sangaji? [odkaz] mi vyrazila aj prezentacia okopirovaneho mercedesu triedy B dokonca aj sedan ,športova verzia v čiernej matnej musi byť [odkaz] >:-[] .Tiež som hladel na toto amarok-tuareg ale len vzhladom [odkaz] je aktualna treba uznať prispôsobuju sa rychlo. Sklamala ma Kia Rio sedan čakal som trošička viac ,hatch je ale :yes: Pri pohlade na toto mi prišlo zle,tie kolesa 8-s [odkaz] [odkaz] a už sa kopiruje aj sangyong či hyudai >:D V pripade činskych automobiliek by som sa radšej sustredil na zlepšovanie kvality,lebo možu tie auta vyzerať jakokolvek ak to bude nekvalitne a chabej bezpečnosti,nikto to nekupi,dufajme...