Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania C-Me je revoluční chytrá vesta pro zvýšení bezpečnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost Scania připomíná, že být vidět, znamená být v bezpečí. Právě proto byla vyvinuta chytrá vesta C-Me.

Společnost Scania uvádí C-Me jako bezpečnostní vestu nové generace, protože díky svým funkcím a možnosti propojení s chytrým telefonem přináší zcela nový rozměr bezpečnosti pro své nositele.  

Vestu C-Me spojuje s aplikací v telefonu Bluetooth. Do aplikace lze ukládat osobní údaje a kontaktní čísla. Poskytuje i funkci Najít mou vestu a možnost GPS, a mnoho dalších funkcí. Vesta C-Me má kapacitu pro přístup k těmto funkcím za účelem podpory a pomoci.

Například v případě, že je nositel vesty náhle znehybněn nebo náhodně klopýtne a spadne, pak vesta začne automaticky blikat, aby upozornila ostatní účastníky silničního provozu na ležící osobu. Kontaktní funkce v telefonu se pak aktivuje a upozorní kontaktní čísla textovou zprávou se souřadnicemi vaší geografické polohy.

Společnost Scania uvádí, že bezpečnostní prvek by měl být nošen za všech okolností. Proto je vesta C-Me oboustranná a lze si vybrat mezi vysokou viditelností nebo elegancí a nosit ji v každé situaci.

Vestavěné reflexní prvky zachycují přímé a nepřímé světlo na jedné straně. Obě strany vesty nabízí inovativní funkce od světel, které tvoří vzor, ​​až po technické senzory s technologií AI, které přináší konektivitu nové generace. Vesta C-Me se automaticky rozsvítí, jakmile opustí vozidlo. Je vyrobena tak, aby fungovala i offline a má tlačítko pro ovládání světel.

Zdroj: Scania AB

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme