Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania zahajuje výrobu autobusů v Indii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Švédský výrobce užitkových vozidel slavnostně spustil produkci dálkových autokarů ve svém indickém podniku.

Slavnostní zahájení výroby autobusů se v Narasapura v indickém státě Karnata uskutečnilo za přítomnosti švédského i indického ministra dopravy.

Scania do tohoto podniku, ležícího 40 km východně od Bangalore, doposud investovala zhruba 40 milionů eur. Základní kámen závodu byl položen v létě roku 2012 a již v následujícím roce z něj vyjela první nákladní vozidla.

V současnosti jsou zde vedle nákladních automobilů značky Scania vyráběny autobusové podvozky a nově i dálkové autokary, které brzy doplní i produkce městských autobusů, jejichž dodávky klientům se mají rozběhnout do konce letošního roku.

Indická pobočka švédské společnosti pojmenovaná Scania Commercial Vehicles India byla založena v roce 2011 s cílem posílit přítomnost značky na zdejším trhu a její sídlo je stejně jako výrobní podnik, servisní dílny a centrální sklad náhradních dílů v Narasapura.

Výrobní závod, v němž pracuje 600 zaměstnanců, je v současnosti dimenzován na produkci 2500 nákladních vozidel a 1000 autobusů ročně. V příštích pěti letech Scania očekává zdvojnásobení kapacity. Počet zaměstnanců se má do konce roku 2017 zvýšit o dalších 200 pracovníků.

Scania na indickém trhu působí od roku 2007, kdy byla zahájena spolupráce se společností Larsen & Toubro. Tato firma do Indie úspěšně uvedla těžká nákladní vozidla švédské značky a zasloužila se o velmi dobré vztahy se zákazníky z oblasti těžebního průmyslu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - S8
4. 4. 2015 13:13
Vyroba nebo montaz?
Zajímalo by mě, jestli tam opravdu vyrábí, protože mi to spíš přijde, že to jen vyndají z beden a smontují?