Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat začíná lákat na příchod nového Leonu. Uvidíme ho už v lednu

David Bureš
Diskuze (5)

Nový Leon opět vsadí na vyspělých technologií osvětlení. Využije full-LED světlomety nebo inovativní ambientní osvětlení kabiny.

Koncern Volkswagen Group bude v příštím roce pokračovat v mezigenerační výměně svých zástupců v kompaktním segmentu. Jestliže před koncem roku přišla ještě premiéru Volkswagen Golf 8 a Škoda Octavia 4 , začátek roku 2020 bude ve znamení nového Seatu Leon. Španělská automobilka už láká na jeho odhalení.

Nový Leon bude v pořadí již čtvrtý, světu se oficiálně představí v úterý 28. ledna 2020. Již nyní však Seat odhaluje Několik detailů, čímž na premiéru Leonu čtvrté generace láká.

Video se připravuje ...

Už dnešní Leon při své premiéře vyzdvihoval svoji techniku osvětlení (konkrétně full-LED svícení, v té době mezi kompakty unikát), podobně tomu pak bude takové u nástupce. Auto se opět dočká full-LED světlometů, koncová světla s dynamickými směrovkami pak budou Rovněž tvořit diody, nový Leon přitom použije obdobné řešení jako u Tarraco , Což bude znamenat propojení zadních světel přes celou záď.

Seat navíc Slib pozoruhodnou světelná show při odemčení vozu . Chybět nebude ani uvítací osvětlení promítající nápis Hola! (španělsky ahoj) vedle auta při odemykání. Vnitřek pak ozdobí ambientní osvětlení obklopujícím posádku - diody budou Umístění jak v palubní desce, tak ve dveřích. Světelné techniky si přitom vyvinul Seat PŘÍMO ve svém technickém centru v Martorellu.

Leon 4 bude Stejně jako koncern sourozenci Škoda Octavia 4 a Volkswagen Golf 8 postaven na inovované verzi platformy MQB, která bude znamenat širší formu elektrifikace. Dočkáme se tak mildhybridních varianta i plug-in hybridy. Vysoce pravděpodobný je též příchod 1.5 TGI na CNG .

Změny nás pak čekají takové v nabídce karosářských variant. Pětidveřovému hatchback Leon a kombi Leon ST setrvají, třídvéřová Leon SC však Kvůli nízkým prodejům nástupce bohužel nedostane. Místo toho však dorazí crossover, vyplňující mezeru mezi kombíkem a SUV Ateca. Hovory se takové o příchodu kompaktního sedanu, který má nahradit liftback Toledo.

Vše o autosalonu v Ženevě 2020 se dozvíte zde>>>

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

19. 12. 2019 20:53
Seat
Dejte zase do toho tříválec a litrový motor a udělejte z toho RS.........
Avatar - xxc
19. 12. 2019 07:28
Re: motor
Koho uz len dnes zaujima motor? A toho, koho zaujima, uz 1.0 TSI pozna.
18. 12. 2019 23:19
motor
Takze ambientné osvetlenie na pól strany a o motore ani zmienka.

Vám musí jebať chalani, Vám musí jebať
18. 12. 2019 17:31
Reklama, reklama...
Nehnevajte sa, ale je to uz trosku zvratene dat pred 12 se***ve video 2 reklamy po 30 sekund bez moznosti zrusenia...