Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sebastien Loeb pojede s Peugeotem Rally Dakar 2016

Michal Fokt
Diskuze (1)
Francouzský závodnický fenomén nemá zjevně dost a chystá se s hvězdným týmem Peugeotu na nejnáročnější vytrvalostní rallye planety.

Peugeot pojme nadcházející ročník dakarské rallye v opravdu velkém stylu. Postavil nový speciál 2008 DKR a pošle na start hned čtyři exempláře. Ty přitom bude sedlat doslova "dream team". Už dříve byl potvrzen Carlos Sainz (vítěz Dakaru 2011), Stéphane Peterhansel (11násobný vítěz Dakaru) a Cyril Despres, jenž slavnou rallye vyhrál pětkrát - na motorce.

Peugeot nyní oznámil, že čtvrtým pilotem nebude nikdo menší, než 41letý Sebastien Loeb, devítinásobný šampion WRC, držitel rychlostního rekordu na Pikes Peaku a úspěšný okruhový jezdec. Ten si odbude svůj závodní offroadový debut s 2008 DKR16 už koncem týdne na Rallye du Maroc, což je bráno jako ideální průprava na jihoamerický podnik. Tak co myslíte, přidá si fenomenální Loeb do sbírky i pohár za vítězství na Dakaru?

Loeb sám podle svých slov až takové ambice nemá, jízda s 2008 DKR je prý naprosto odlišná od WRC, kde bylo nutné se překážkám na trati vyhýbat, zatímco tady se prostě jede přes ně a vyžádá si trošku času získat důvěru ve schopnosti auta. Ale znáte Loeba... :)

Michal Fokt
Diskuze (1)
30. 9. 2015 09:23
To sľuboje poriadnu nudu
jedine, žeby dpress nechcel nosiť vodu peterhajzelovi