Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šedesátky jsou znovu tady! Ford přichází s úžasnou retro-edicí pro Bronco

Dominik Kovář
Diskuze (6)

Modely Heritage Edition a Heritage Limited Edition navazují na originální Bronco z roku 1966.

Pro nový modelový rok SUV Ford Bronco si automobilka přichystala speciální edici s názvem Heritage. K dispozici budou pro celou modelovou řadu (dvoudveřové i čtyřdveřové Bronco, Bronco Sport). Výroba bude omezená symbolicky na 1966 kusů pro každou řadu. 

Video se připravuje ...

Design nového Bronca je spojením moderního stylu s odkazem na slavnou historii svých předchůdců. Proto se dá říci, že mu jakákoliv limitovaná edice v retro stylu vcelku sluší a ani ta nejnovější není výjimkou.

Heritage Edition nabízí dvoubarevné lakování, přičemž primární barvou dostupnou na všech verzích je bílá Oxford, která je na kolech, mřížce chladiče, střeše a bočních pruzích. Na blatnících se pod proužkem nachází nápis Bronco. Rozšířené blatníky s hranatými podběhy kol odkazují na starší modely. Díky nim zároveň působí nové Bronco agresivněji.

Bílá Oxford si našla své místo také v interiéru, a to na obří přístrojové desce. Sedadla jsou v kostkovaném designu a do retro stylu parádně zapadají. 

V případě Heritage Edition se pod kapotou nadále nachází 2,3litrový EcoBoost s výkonem 300 koní. Volitelnou je manuální převodovka nebo desetistupňový automat. Modely Heritage Edition disponují výbavou Big Bend ze standardního Bronca.

Pro zákazníky, kterým tato verze nestačí, si Ford připravil šťavnatější edici Heritage Limited Edition. V té už nalezneme 2,7litrový šestiválec EcoBoost s výkonem 335 koní. Zároveň se odlišuje černými koly s bílými lemy a také vyšší výbavou Badlands. V interiéru má Heritage Limited Edition kožené sedačky s červeným prošíváním a logy specifickými pro daný model. 

Modely Sport mají ve verzi Heritage Edition 1,5litrový motor EcoBoost s výkonem 181 koní, zatímco vyšší verze Heritage Limited Edition nabízí 2,0litrový motor s výkonem 250 koní. Obě verze mají nastavení podvozku Ford H.O.S.S se zvýšenou světlou výškou.

Sportovní verze má dále devětadvacetipalcové terénní pneumatiky, kovová loga na předních dveřích a středové konzoli. Barva sedadel je v námořní modré s kostkovaným vzorem včetně středové konzole vyvedené v mikrovláknu.

Menší model a zároveň nejlevnější z nové série, Bronco Sport Heritage, stojí 34.245 dolarů (810.000 korun), zatímco nejdražší verzí je Bronco Heritage Limited Edition, které začíná na částce 66.895 dolarů (1.583.000 korun).

Dominik Kovář
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2022 23:11
Re: Paráda
nove Bronco je uz teraz legendou :yes:
Avatar - 3_diamanty
12. 8. 2022 23:10
ked modry oval
tak Bronco....... tu nie je o com :yes:
12. 8. 2022 20:49
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - hugino
12. 8. 2022 19:55
Paráda
Takto sa mi Ford páči.Tak toto je fakt imidžovka za 50-60 000 €.Kašlať na elektro :yes: :yes: :yes: