Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Alfy Romeo promluvil o nových sporťácích, ještě si na ně ale počkáme

Ondřej Mára
Diskuze (38)

Nové modely by se mohly inspirovat u klasik jako Spider Duetto nebo T33 Stradale, ještě předtím si však Alfa musí upevnit svou pozici.

Alfa Romeo nedávno představila další crossover, kompaktní model Tonale, který značku uvedl do éry elektrifikace a současně by měl představovat metamorfózu značky směrem k elektrifikované a propojené budoucnosti. Vedení automobilky ovšem nezapomíná ani na své kořeny, které byly spojeny se sportovními modely, přetékajícími emocemi.

Jean-Philippe Imparato, šéf společnosti, pak v rozhovoru pro kolegy z Autocar potvrdil, že automobilka již nyní pracuje na jedinečných vozech a projektech limitovaných edicí, o kterých se nejspíš dozvíme něco víc ještě v tomto roce.

Během pár let bychom se pak měli dočkat i klasického sportovního vozu, který by se mohl po stránce designu inspirovat modely, jako byla Alfa Romeo Spider “Duetto“ nebo Ala Romeo T33 Stradale. Než se ale značka pustí do těchto projektů, musí si zajistit stabilní pozici na trhu.

Jakmile přinesu dobré obchodní výsledky, jsem si jist, že si jednou s Carlosem Tavaresem promluvíme o autech snů, protože musím i v budoucnosti pokračovat ve vyprávění příběhu Alfa Romeo. Nebavíme se o zítřku, ale jednoho dne bych rád měl Duetto,“ cituje Autocar Imparata. Na doplnění připomeňme, že Carlos Tavares je šéfem společnosti Stellantis, pod kterou Alfa patří.

V současnosti se však Imparato musí zaměřit především na vytváření hodnoty značky, na její cenovou sílu, atd. Alfa si tak evidentně nejprve potřebuje opět vybudovat a upevnit svou pozici na trhu, než se vrhne do vytváření nových vizí. Už v současnosti by ale měly probíhat práce na potenciálních jednokusových a malosériových projektech.

Nemohu teď prezentovat nic konkrétního, ale mohu vám říci, že jsem nezapomněl naši minulost a vášeň. Právě se soustředím na byznys a očividnou výzvou je také elektrifikace. Musíme mít na stole ty správné priority, ale současně pracujeme paralelně i na těchto projektech,“ dodal Imparato.

Navzdory bohaté minulosti však automobilka v novém století na své sportovní tradice zatím příliš nenavázala. Čistě sportovními modely byly vozy Alfa Romeo 4C a 8C, přičemž druhý jmenovaný měl dorazit i v elektrifikované verzi. Projekt byl ale nakonec zastaven. Nabízí se však otázka, jak moc se elektrifikace dotkne budoucích sportovních modelů značky.

Ondřej Mára
Diskuze (38)

Doporučujeme

12. 2. 2022 23:45
Re: Hmm, to mi neprijde stastne.
Kéž by přišlo. A hlavně s manuálem! :-) :yes:
12. 2. 2022 23:43
Re: Správná poznámka...
Skvělé vystiženo! :-) :yes: :yes: :yes:
12. 2. 2022 22:38
Re: Správná poznámka...
TGV jer rychle, ale nikoliv sportovni...

:yes:
12. 2. 2022 22:36
Re: nádhera
Prozradim ti tajemstvi: tvoje stanovisko neni argument.
Je to porad jen tvoje stanovisko.
12. 2. 2022 21:49
Re: Hmm, to mi neprijde stastne.
:-)

Obavam se, ze driv prijde Tipo s 1.5 svetluskou, a s manualem.
A bude vymalovano.