Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Lamborghini: Huracán bude vůbec nejprodávanější model značky

David Bureš
Diskuze (13)
Italská automobilka velice věří novému babylambu. V prodejích má překonat všechny dosavadní vozy značky.

Lamborghini Gallardo je s 14.022 vyrobenými kusy s přehledem nejúspěšnější model více než 50leté historie této značky. Jeho nástupce, model Huracán jej ale v prodejích překoná, říká sebevědomě prezident a generální ředitel Lamborghini Stephan Winkelmann v rozhovoru pro server Automotive News Europe.

Italský výrobce v současnosti pracuje na tom, aby Huracán úspěšně vstoupil na trh. První fotografie vozu byly zveřejněny před loňskými Vánocemi, oficiální výstavní premiéra proběhla v březnu v Ženevě. Automobilka model prezentovala také na soukromých akcích pro své klienty a jen v prvních dvou měsících prodeje evidovala přes 1.000 objednávek na Huracán.

Winkelmann přiznává, že se Huracán prodává dvakrát rychleji, než automobilka očekávala. I z toho důvodu tvrdí: „Příští rok Huracán překoná nejlepší rok Gallarda, kdy se jej prodalo 1.844 kusů.“

V budoucnu se ale Huracán patrně bude muset sklonit před chystaným SUV. Model Urus je plánován pro rok 2017, jeho cílem je zvýšit prodeje značky a především její ziskovost. Projekt Urusu podle Winkelmanna pokračuje podle očekávání, v současnosti se ale značka plně soustředí na Huracán.

Prezident automobilky ze Sant´ Agaty tvrdí, že Huracán má potenciál přivést ke značce nové zákazníky, ale zároveň udržet ty stávající. Silnými stránkami auta jsou podle Winkelmanna jeho elektronicky řízený pohon všech kol, desetiválec kombinovaný se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a o desetinu lehčí šasi než u Gallarda.

V posledních letech prodeje automobilky postupně rostou, rekordní rok 2008, kdy Lamborghini prodalo 2.430 aut, ale stále překonán nebyl. Winkelmann očekává, že letos prodeje značky zůstanou na stejné úrovni jako loni, kdy činily 2.121 prodaných aut, a to kvůli teprve se rozjíždějící výrobě Huracánu. V roce 2015 ale bude situace jiná. „Rekord z roku 2008 může být příští rok v ohrožení, díky očekávanému zájmu o Huracán,“ řekl prezident Lamborghini serveru Automotive News Europe.

Lamborghini v současnosti provozuje po celém světě 129 zastoupení, letos přibude maximálně 10 nových, přičemž se opatrně mluví také o možnosti opětovného otevření oficiálního dealerství v Česku. Značka chce každopádně expandovat na rozvojových trzích, plánem je například otevření prodejce ve Vietnamu.

Největším trhem pro Lamborghini je nadále USA, kde se loni prodalo 690 býků. Druhá následovala Čína s 205 prodanými auty. Mezi největší trhy značky dále patří Velká Británie, Střední východ a Japonsko.

David Bureš
Diskuze (13)
26. 5. 2014 08:05
Re: Huracán je pecka,ale větší část trhu určitě ukousne Audi
Drahy petrolheade, kdepak jsi prisel na to jak je R8 vymekla? A co tim vlastne myslis? Kolik jsi jich ridil a kolikrat jsi mel moznost porovnani s Gallardem? Ja si treba vybral R8, je ridicsky lepsi nez Lambo, ktere je hure citelne...nehlede na to, ze je prilis "macho". To mohu potvrdit na zaklade vlastniho srovnani.
Tak nez budes psat takove veci, pak popremyslej. Samozrejme co clovek, to nazor.
13. 4. 2014 12:25
Re: Huracán je pecka,ale větší část trhu určitě ukousne Audi
KDYBY
DĚLALI něco pořádnýho tak jim ekonomika nechcípá [odkaz] ale protože dělají takový kraviny jako Lambo Hurá-cán tak budou rádi když se jim republika nerozpadne [odkaz] nemluvě o ukotvení celý EU u dna [odkaz]

makaróni makači na nesmyslných kárách >:-[]
Avatar - flyboyeda
12. 4. 2014 17:44
Re: Huracán je pecka,ale větší část trhu určitě ukousne Audi
Já se bavím o nové Generaci R8, která bude fenomenální, vzhledem k tomu že nová R8 bude lehce prodloužený Huracán, proto by nová R8 mohla být i lepší

mám takové tušení

[odkaz]

[odkaz]

mimochodem i ta současná je skvělá
Avatar - Petrolhead_CZ
12. 4. 2014 16:15
Re: Huracán je pecka,ale větší část trhu určitě ukousne Audi
Jak to můžeš vědět? R8 byla ve srovnání s Gallardem moc vyměklá a podladěná, teprve až verze V10 Plus byla slušným autem. Novou R8 museli od základů přepracovat, protože byl Huracán na úplně jiné úrovni a R8 by vypadala jako béčkový kepl. Takže nějak nechápu odkud bereš taková výraziva, R8 s osmiválcem byla dobrý sporťák ve srovnání s 911 a spol., ale jako supersport se V10 na extratřídu typu 458 Italia, MP4-12C a Gallardo nechytala.
Avatar - flyboyeda
12. 4. 2014 15:38
Re: Huracán je pecka,ale větší část trhu určitě ukousne Audi
nová R8, bude excelentní a klidně může být i lepší jak Huracán