Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Šéfdesignér Lamborghini vysvětluje design Huracánu

David Bureš
Diskuze (6)
Huracán je sice supersportem, jeho výrobce ale chce, aby byl automobilem pro každý den.

Lamborghini Huracán je novým základním modelem této značky, který bude chtít navázat na úspěšného předchůdce, model Gallardo. Nejen u supersportů prodávají vedle výkonů také křivky. Právě o nich se rozhovořil šéfdesignér Lamborghini Filippo Perini v přiloženém videu.

Zatímco v minulosti bylo Lamborghini spojeno s designérským střediskem Bertone, jmenovitě s jeho designérem Marcellem Gandinim, nyní má tato automobilka vlastní designérské oddělení. Jeho zaměstnanci v čele Perinim jsou tak autory i nástupce Gallarda.

Naživo vypadá Huracán velice podobně jako větší Aventador. Perini k tomu říká, že nové babylambo dále rozvíjí styl nastolený Aventadorem. Důležitým prvkem tohoto stylu je šestiúhelník, který se objevuje na karoserii auta i v interiéru.

Auto s interním kódem LB 724 je nezaměnitelným Lamborghini. Karoserie je jednolitá, což je pro vozy značky typické už od Countache. Křivky jsou uhlazené, auto podle Periniho nemá děsit. To je velký rozdíl třeba proti Venenu.

Do křivek výrazně promluvila funkčnost. „Všechna řešení designu byla řízena funkčností a trochou hry designérů,“ tvrdí Perini. U všech částí tak bylo zjišťováno, jaký způsobují odpor vzduchu a jak přispívají k aerodynamice. Zároveň ale tým designérů pracoval na tom, aby otvory karoserie byly maximálně skryté. Na rozdíl od Aventadoru tak na boku Huracánu chybí obrovské chladicí otvory.

Zajímavostí je snaha designérů o co největší použitelnost auta, Huracán nemá být vozem pro víkendy, ale vozem pro každý den. Podle Periniho si díky praktičnosti bude moci styl Lamborghini vychutnat hodně zákazníků. Možnosti každodenního použití Huracánu má nahrávat například prostorný interiér.

Do budoucna však Lamborghini chystá ještě praktičtější automobil. Tím se stane SUV Urus plánované pro rok 2017, které bude pro každodenní použití jistě vhodnější než Huracán.

David Bureš
Diskuze (6)
16. 3. 2014 09:41
Re: FUJTAJXLAMBORGINI NIKOHO NEZAJÍMÁ !!
v Bohnicích je volný režim! pokud ovšem dotyčný nemá individuální péči v kleci >:D
a WiFi jede hnedka na lavičce před kostelem ;-)
Avatar - beibej
15. 3. 2014 21:44
přesně špatně
Marketing zde selhal! Ach jo změnit hrůzu nahánející vzrušující exotický víkendový bolid na autíčko pro metrosexuály určené pro každodenní používání nejlépe na nákupy v Pařížské a pod. :no: No prostě přesně o 180 stupňů než jak to má být. Pro tohle už to může být disel hybrid, už by mi to nevadilo :'-(
Avatar - lukas06
15. 3. 2014 18:15
Re: IQ Test
Tady se to dneska sešlo....jeden otravuje s elektromobily a druhý spamuje všechny články IQ testem....baví vás to hodně? :-!
Avatar - HitmanPB
15. 3. 2014 17:36
Re: FUJTAJXLAMBORGINI NIKOHO NEZAJÍMÁ !!
... v Bohnicích sú dnes vychádzky ? ;-)
15. 3. 2014 16:03
FUJTAJXLAMBORGINI NIKOHO NEZAJÍMÁ !!
tu přepálenou italskou spalovací popelnici stejnak většina nikdy řídit nebude ani potřebovat. Je to křáp pro znuděný zbohatlíky, nikoli pro normání lidi. Ty naopak zajímá kdy bodou OSVOBOZENI Z OTROCTVÍ PLACENÍ PŘEPAL BENZIN DIESEL V PODOBĚ:

TESLA MODEL E [odkaz] [odkaz] - lidové ekonomické auto a tankováním zdarma energie [odkaz]

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]