Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Sériová verze Hondy NSX potvrzena na Detroit

Michal Fokt
Diskuze (32)
Nový japonský supersport NSX bude mít výstavní světovou premiéru za tři týdny na detroitském autosalonu. Honda jej uvádí krátkým videoteaserem.

Honda sice avizovala představení sériové verze svého supersportovního kupé NSX na rok 2015, ale rok je dlouhá doba a nebylo zcela jasné, kdy přesně se Japonci se svou novou chloubou předvedou, zvlášť poté, co se objevily spekulace, že červencový požár prototypu na Severní smyčce Nürburgringu způsobí možná až roční zpoždění. Nicméně všeobecně se očekávalo, že se tak stane v ideálním případě hned v lednu na detroitském autosalonu, který je nejdůležitější výstavou v USA, kde se supersport bude prodávat s logem luxusní značky Acura.

Tyto domněnky se ukázaly správnými, Honda nyní oficiálně potvrdila debut auta na příští měsíc a informaci doplnila videoteaserem, jenž je sice podle poslední módy notně potemnělý, jasně ale ukazuje, že se produkční verze bude od původního konceptu lišit jen minimálně. Lze očekávat kosmetické změny předního a zadního nárazníku, vůz bude mít asi o něco větší zadní křidélko a největší novinkou se stanou výdechy na kapotě a kola se střízlivějším designem.

Honda zatím podrobnější informace tají, nicméně je známo, že hybridní supersport s motorem V6 twin-turbo, umístěným uprostřed podélně, bude vybaven třemi elektromotory a dvouspojkovou převodovkou. Jeden motor bude společně s šestiválcem roztáčet zadní kola a další dva se postarají o vektorování točivého momentu kol přední nápravy v zatáčkách, případně o plnou akceleraci v přímém směru.

Honda slibuje, že NSX nabídne dynamiku Ferrari 458 Italia za cenu na úrovni Audi R8 a zákazníky se povedlo už dopředu přesvědčit do té míry, že ve Velké Británii už je auto nějaký čas vyprodáno.

Michal Fokt
Diskuze (32)
19. 12. 2014 20:26
Re: Nová NSX je fajn
Další pomatenec, který dává rovnítko mezi NSX a Accord.

Info speciálně pro tebe. Nikde jsem tu o NSX nenapsal ani čárku.
Ale chápu, vy z Hologram klubu obecně neumíte číst. >:D
19. 12. 2014 20:10
Re: Nová NSX je fajn
Je jasné, že NSX je pro Tebe odepsaný..

Jen jeden benzínový (+3 elektro) motor, to je malý výběr, tudíž propadák :-)
19. 12. 2014 14:27
Re: Nová NSX je fajn
Takže ani ty neumíš číst.
Výslovně jsem tam napsal, VEZMI STEJNÉ PRODUKTY.
Vy sem taháte pořád nějakou mantru o top produktu.

Ten problém je jen a jen ve vaší hlavě. Nejste schopni se sami oprostit od vlastního preferenčního fanatizmu.

Tak či tak. Accord žádný top produkt nikdy nebyl, není a nebude. To jen možná pro vás, kteří nejste schopni chladného kalkulu.
19. 12. 2014 13:02
Re: Nová NSX je fajn
Tak o cem to je?
Ty rikas ze vetsi vyber v prumeru je vice nez mensi vyber v TOP produktech. To je jasny nesmysl. K cemu mi je, ze nabidnu dalsi prumerny ci podprumerny zboz do nabídky? Tohĺe mi image nezvedne.
Avatar - TeeJay
19. 12. 2014 11:38
Re: Nová NSX je fajn
No to právě není zase tak úplně pravda, od toho jsou odvozené určité charakterové vlastnosti, které se Accordu vytýkají.

Na prémiovou střední třídu měl nadprůměrně prostorný interiér, na mainstreamovou ovšem spíše podprůměrný. Špičkové materiály asi v mainstreamu nejsou úplně klíčový parametr a sportovní charakter podvozku není prioritou. To vše v kombinaci s odůvodněně vyšší cenou znamená, že zájem o auto je malý. Ale to nemá co dělat s jeho kvalitami a stesky po jeho absenci, byť u relativně malého množství zákazníků lze chápat, protože prostě Accord nebyl "priemerné auto".

Nic víc jsem svými příspěvky říct nechtěl, jak už jsem poznamenal, tahle automobilová třída jde mimo mě.