Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šestikolka pro 10 odvážlivců. Úpravce Mansory se zase vyřádil!

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Jsme znovu u toho. Mansory a Mercedes-Benz třídy G. Co si německý úpravce připravil tentokrát?

Někdy to vypadá, jakoby měl Mercedes s Mansory domluvenou reklamu na terénní vůz třídy G. I když těžko říct, zda Mercedes o podobnou reklamu stojí. Tentokrát se úpravce vyřádil pořádně a představil limitovanou edici s názvem Gronos 6x6. 

Jak již z názvu modelu vypovídá, Gronos 6x6 má tři nápravy a k tomu ještě zadní část přestavěnou na pick-up. Upravené géčko má také sebevražedné dveře, které vás pustí do bláznivého interiéru. O něm ale až později. 

V případě Mansory by bylo na pováženou nezačít vnějším designem. Ten mimo zmíněné tři nápravy zaujme rozšířenými nástupními lištami, lanovým navijákem, čtyřmi přídavnými LED světlomety na střeše a obří porcí karbonu po celé karoserii. 

Šestice disků kol se pyšní průměrem 20 palců v kombinaci s terénními pneumatikami. Díky integrovanému systému a řídicí jednotkou v kabině je možné tlak vzduchu ve všech pneumatikách upravit stisknutím tlačítka v závislosti na druhu terénu. 

V oblasti techniky provedli úpravci zesílení přední nápravy, nasadili nastavitelné tlumiče a u přidané třetí nápravy je k dispozici uzamykatelný diferenciál. Nejen, že je Gronos 6x6 přibližně o 1,4 metru delší než standardní géčko, je také o 25 centimetrů vyšší a o 25 centimetrů širší.

Vlivem těchto všech úprav třída G přibrala na váze. Mansory se to rozhodlo vyvážit navýšením výkonu na rovných 900 koní a 1200 Nm točivého momentu. Za takto výrazným zvýšením výkonu stojí zejména nové mapování motoru a převodovky, nový mezichladič nebo nové turbodmychadlo se zvýšeným plnicím tlakem 3,45 bar. 

Video se připravuje ...

Pro zajímavost uvádí Mansory papírovou spotřebu 17,9 l/100 km. Máme tušení, že realita bude trochu jiná…

Každý z interiérů 10 plánovaných kusů modelu Gronos 6x6 může být sestaven zcela individuálně. V případě ukázkového kusu zvolil německý úpravce nepřehlédnutelnou svítivě tyrkysovou barvu od potahu sedaček až po stropnici, do které je integrováno více než 3 tisíce diod. 

Cena zůstává, jak je tomu u Mansory zvykem, velkou neznámou. To ale jistě hrstku zájemců o tento model trápit nebude. 

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

8. 2. 2024 10:15
Paráda
Kde se to dá sehnat? A měli by k tomu dávat projekt na novou garáž, na ulici bych to neoarkoval :D
7. 2. 2024 17:39
A diody ve stropním panelu osadil...
...mladý Knotek z Kulového blesku.

„Jen ukaž tatínkovi, co kreslíš holčičkám do sešitu!” To bylo zamlada, nyní dělá u Mansory interiéry. :-)

https://www.auto.cz/…-se-zase-vyradil?…