Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Shelby Mustang GT350 přijde s diodovým ukazatelem řazení ve stylu závodních vozů (+video)

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
Svítící dioda či pípnutí ve chvíli, kdy máte přeřadit, nejsou u některých vozů nic nového. Shelby Mustang GT350 však jde dále a nabídne hned několik diod, podobně jako v závodních automobilech.

Nový Mustang ve verzi Shelby GT350 má být vozem tohoto slavného jména, který je nejvíce orientován na okruhové jezdění. Automobil tak dostal pokročilý podvozek, atmosférický osmiválcový motor a nově také diodový ukazatel řazení inspirovaný závodními vozy.

Tento systém se jmenuje Performance Shift Light Indicator a má módy Track, Tach and Drag. Nastavit si můžete rovněž intenzitu světla. Podobný systém používají závodní automobily, aby se jezdci kromě sluchu mohli orientovat i dalším smyslem, kdy je ideální zařadit.

Na rozdíl od občas používané jedné svítící diody (má ji třeba Nissan 350Z), je tento systém mnohem pokročilejší a může fungovat hned v několika režimech. Nám se nejvíce líbí, když se diody s otáčkami rozsvěcují z kraje do středu a před omezovačem začnou blikat. Diody se nacházejí přímo před řidičem a jdou také vypnout, to když chcete spoléhat jen sami na sebe a své vnímání vozu.

Jak celý systém funguje, vám lépe než slova vysvětlí následující video.

Ondřej Chamilla
Diskuze (2)
26. 7. 2015 16:33
Re: romantika
a brani ti neco si Mustang s V8 poridit? sak se ofiko prodava i v CR ;-) a je asi tak 2-3x levnejsi nez ta Tesla kterou zminujes
Avatar - Magister
25. 7. 2015 15:07
romantika
Velký krásný atmosférický 8válec....v Evropě si můžem nechat zdát, my - jak to vypadá - raději "zachráníme" planetu se 3válci triturbo s objemem 1 litr a vynikající spotřebou 0,2 l na 100 km....... asi jsem se narodil na špatném kontinentě, protože tu nějak do ekologických představ Evropanů nezapadám.

Tesla x Shelby.....u mě není o čem hovořit. Jen z jednoho naskakuje husí kůže a chuť za tu šaltrpáku a volant vzít, užít si ryk vysokootáčkového poctivého motoru....