Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Electric dodala nové kloubové trolejbusy pro Ústí nad Labem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Společnost Škoda Electric připravila pro Ústí nad Labem devět nových velkokapacitních trolejbusů typu 27 Tr.

Škoda Electric předala dopravnímu podniku v Ústí nad Labem flotilu nových kloubových trolejbusů v celkové hodnotě více než 150 milionů korun. Tyto nové trolejbusy Škoda 27 Tr byly dodány v provedení s bateriemi, umožňujícími jízdu mimo trolejové vedení. V případě těchto konkrétních vozidel se může dojezd v bateriovém režimu pohybovat kolem pěti kilometrů.  

Základem kloubových trolejbusů Škoda 27 Tr jsou karoserie městských autobusů Solaris řady Urbino. Tato vozidla s celkovou délkou 18.000 mm, šířkou 2550 mm a výškou 3450 mm včetně sběračů využívají ke svému pohonu asynchronní motor Škoda Electric o výkonu 250 kW. Celková přepravní kapacita modelu 27 Tr je až 131 cestujících.

Trolejbusy pro Ústí nad Labem mají komfortní výbavu, zahrnující mimo jiné klimatizaci a kamerovým systémem, který sleduje dění uvnitř i vně vozidla. Pro cestující jsou v interiéru k dispozici i USB nabíječky. Samozřejmostí je kneeling, kdy se trolejbus v zastávce nakloní k hraně nástupiště či chodníku a tím usnadní nástup a výstup cestujících.

Škoda Electric připomíná, že je tradičním dodavatelem trolejbusů pro Ústí nad Labem. Poslední dodávka z plzeňské firmy se datuje z roku 2015, kdy pro tamní dopravní podnik dodala celkem 26 nových vozidel.

Škoda Electric v poslední době dodala nové trolejbusy nejen pro řadu českých měst, jimiž jsou například Plzeň, Teplice, České Budějovice, Pardubice, Brno, Opavu, nebo Ostravu, ale i pro města v zahraničí, jako maďarskou Budapešť, Kluž v Rumunsku, Bergen v Norsku nebo Limoges a St. Etienne ve Francii.

Zdroj: ŠKODA TRANSPORTATION a.s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)

Doporučujeme

1. 2. 2020 19:17
Re: Hnusné ako cesta do roboty
Trolejbus alebo autobus, kisňa je rovnaká.
1. 2. 2020 18:50
Re: Hnusné ako cesta do roboty
https://www.solarisbus.com/…-pohony/urbino-1
1. 2. 2020 16:56
Trolejbus...
...je jediné silniční vozidlo, ve kterém dává elektromotor smysl! ;-)
Avatar - WinDiesel
1. 2. 2020 16:35
Re: Hnusné ako cesta do roboty
trefils do středu terče !!!!!!!!!!!!!!!!! elektro prostě musí být hyperhnusné :-!
1. 2. 2020 12:05
Hnusné ako cesta do roboty
Prečo to musia robiť také hnusné? Zozadu strašidlo, spredu úškľabok ako po mozgovej mŕtvici... Expresívny dizajn do každej rodiny, ak cestou do roboty ešte spíte, pohľad na tento trolejbus vás určite preberie...
Ako parametre, kapacita, určite ok, ale ten vzhľad...