Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Karoq plovoucí v moři se stala neúmyslnou hvězdou sociálních sítí

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Stačila zřejmě jen trocha nepozornosti a ze Škody Karoq se stal Plovaq v Egejském moři.

Teploty na jihu Evropy již pomalu atakují hranici 30 °C, což k odpočinku na pláži u moře láká místní i turisty. Návštěvníci jedné z pláží řeckého ostrova Aigina, ležícího kousek od Atén, si však v pátek užili dost nečekanou zábavu. Z vody totiž zachraňovali potápějící se Škodu Karoq.

Škoda Karoq se stala Plovaq: Incident na řeckém ostrově Aigina

K incidentu mělo dojít v přístavu hlavního města ostrova, které se rovněž jmenuje Aigina. Vůz byl podle řeckého webu Enikos nejprve zaparkován v přístavu, po chvíli se však měl sám rozjet a skončit ve vodě, kde se začal pomalu potápět. Kolemjdoucí ale bleskově zareagovali.

Video se připravuje ...

Virální hit: Záchranářská akce potápějící se Škody Karoq na videu

K zádi bylo připevněné lano, za které bylo mladoboleslavské SUV pomocí soukromé lodě odtaženo blíž k pobřeží. Kvůli mělkým vodám se ale loď nedostala blíž ke břehu. Zde se však iniciativy chopili místní, kteří společnými silami vůz vytáhli a vytlačili až na pevninu.

Celý incident zachytila a na sociální síť Tik Tok nahrála uživatelka se jménem @maraislabonita. Z videa se rychle stal virální hit a během dvou dnů od nahrání už nasbíralo přes 1,6 milionů zhlédnutí. Video ale bohužel neukazuje registrační značku, takže není zřejmé, zda šlo o lokální vůz či auto zahraničních turistů.

Příčiny potopení Škody Karoq

Oficiální příčina výletu Škody Karoq do moře zatím není známá, jako nejpravděpodobnější se však uvádí nezatažení ruční brzdy. Ostatně i autorka přidala k videu komentář, ve kterém zatahování ruční brzdy připomínala. Nakonec ale svůj komentář změnila. Příčin však může být vícero, včetně technické závady, navíc většina aut s elektronickou parkovací brzdou „ručku“ automaticky zatahuje po zhasnutí motoru.

Podle správců přístavu a jejich předběžného vyšetřování nemělo dojít k žádnému zranění ani škodám na majetku třetích stran. Z auta do moře nestihly uniknout provozní kapaliny a nedošlo ani k problémům s organizací provozu v přístavu.

Video se připravuje ...

Zůstává ale otázkou, jak dopadl samotný vůz. Díky pohotové reakci se naštěstí nestihl potopit celý, slaná voda se ale dostala do motorového prostoru a pravděpodobně i do přední části kabiny, kde mohla napáchat řadu škod. Jejich oprava ale jistě bude levnější než vylovení potopeného vozu a pořízení nového.

Můžeme ale připomenout, že nejde o první neúspěšný výlet mladoboleslavského SUV k moři. V létě loňského roku se sociálními sítěmi šířilo video, na kterém řidič modelu Škoda Kodiaq zapadl na chorvatské oblázkové pláži, ze které se nemohl dostat. Video z tehdejšího incidentu se rovněž objevilo na sociální síti TikTok.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

13. 6. 2023 07:52
Re: Škoda Plavaq
je třeba rychle prodat
Avatar - WinDiesel
12. 6. 2023 16:18
Škoda Plavaq
... ještě že se nám neutopila ale myslím že dost brzy zrezne ... :-[] :-[] :-[]
Avatar - Barry Lyndon
12. 6. 2023 16:15
pecka
vodotěsnější než bych čekal... :D :yes: