Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq RS prozrazuje další detaily. Dostane dvacetipalcová kola!

Stanislav Kolman
Diskuze (44)
Sedmimístné SUV mladoboleslavské automobilky se v Paříži představí ve sportovně střiženém provedení RS. Škodovka ještě před premiérou odhaluje, čím se bude odlišovat.

Po sportovně-užitkových vozech Kodiaq a Karoq vyhlížíme malý městský crossover, který ucelí nabídku SUV mladoboleslavské Škodovky. Ještě předtím nás ale čeká jedna premiéra, na autosalon v Paříži přiveze automobilka Kodiaq RS, nejsportovnější provedení svého sedmimístného modelu.

Už z dřívějška víme, že Kodiaq RS urazí Severní smyčku Nürburgringu za 9 minut, 29 sekund a 84 setin, což je hodnota, kterou zaznamenala závodnice Sabine Schmitz. Tajemstvím už není ani pohonná jednotka, kterou je dvoulitrové TDI s výkonem 176 kW a 500 N.m točivého momentu.

Nechybí pohon všech kol a adaptivní podvozek. Kromě toho se nám už ukázal také přístrojový štít s pěti grafickými režimy, včetně nového sportovního. Snad nejdecentnější vzhledovou změnou je úprava loga RS na masce chladiče a pátých dveřích. Symbol má nově písmeno V v červeném provedení.

Nyní Škodovka poodhaluje, čím dalším se bude Kodiaq RS od běžného provedení lišit. Zadní část snadno poznáte díky výrazným koncovkám výfuku a odrazkou přes celou šíři zadního nárazníku. Vedle doplňků v lesklé černé barvě jsou však nejvýraznějším poznávacím znamením dvacetipalcová kola Xtreme. Dvacítky dostane Kodiaq RS jako první Škodovka vůbec již ve standardu.

Nový exemplář si veřejnost bude moci prohlédnout už začátkem října na pařížském výstavišti. Vedle Kodiaqu RS zde Škodovka představí také koncept Vision RS, jenž je předobrazem nástupce Rapidu.

Stanislav Kolman
Diskuze (44)
23. 9. 2018 15:08
Re: Vážně?
Přesně tohle jsem si taky říkal, když jsem četl tento článek! To jaká dostane kola je úplně jedno, když celkově je to jen předražený kus šrotu, ostatně jako vše co poslední dobou škodovka vyrábí!
20. 9. 2018 13:06
Vážně?
Vážně někoho zajímá jaká dostane kola? Stejně si na to člověk pak dá co uzná za vhodné ne? Já hlavně pořád nechápu princip sportovního SUV, zdá se mi to úplně zbytečné, co Vám? Nemluvě o té předražené cenovce, ale na to už jsme u škodovky zvyklí ne?
19. 9. 2018 08:56
Re: Humbuk kolem obyčejného SUV?
OII RS TDI 125kW bylo ve sve dobe dost dobre auto v pomeru vykon/spotreba/cena, bavime se o lehce sportovne ladenem aute od vyrobce rodinne (firemne) orientovanych vozu, tam je to dle meho naprosto OK. Stejne tak v tom Kodiaqu.
Skoda ve skutecnosti nechce vyrobit zadne sportovni auto, ma to byt jen prichut sportovnosti, ostatni vlastnosti maji zustat u toho, na cem Skoda uz dlouha leta stavi - tedy prakticnost za slusnou cenu (byt ty ceny posledni dobou zacinaji pripominat drahotu...).
Nemuzes cekat, ze pridanim pismenek RS z toho udelaji konkurenci pro Cayenne Turbo, maximalne tak pro silnejsi verze podobnych aut od konkurence, vic nic. Ostatne RS Skodovky nikdy nic vic nebyly.
Avatar - _Karel_
19. 9. 2018 06:41
Re: To
[odkaz]
Avatar - white label
18. 9. 2018 23:26
Re: To
V tom designu co je na titulce?