Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Kodiaq RS zase láká. Tentokrát hlavně na nové logo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)
Nová Škoda Kodiaq RS se veřejnosti ve světové premiéře představí na autosalonu v Paříži v říjnu 2018. Škoda Auto již nyní nabízí dvě fotografie novinky s novým logem RS.

Škoda se připravuje na premiéru svého prvního sportovního SUV Kodiaq RS ve velkém stylu. Své kvality již tato novinka předvedla na Severní smyčce Nürburgringu, kde se stala nejrychlejším sedmimístným automobilem, ale stále zůstávala maskována.

Na tom se do jisté míry nic nemění ani nyní, kdy Škoda Auto zveřejnila dvě fotografie jako upoutávku na své první SUV ve verzi RS s novým logem RS, které nyní ponesou všechny modely značky Škoda ve sportovně laděné verzi RS.

Model Kodiaq RS pohání nejsilnější vznětový motor v historii značky Škoda. Pohonná jednotka dynamického SUV, které je rovněž v nabídce v sedmimístném provedení, disponuje nejvyšším výkonem 176 kW (239k) a maximálním točivým momentem 500 N.m.

Video se připravuje ...

Škoda Kodiaq RS se v Paříži představí s novým logem RS, které se od dosavadního liší červeným provedením písmena „V“. Nové logo je na dynamickém SUV použito hned na několika místech, to nejviditelnější je na mřížce chladiče.

Písmeno „V“ znamená vítězství (victory); červená symbolizuje sportovní charakter a sílu vozů rodiny RS. Nové provedení loga má navíc zdůrazňovat dynamický charakter modelu Kodiaq RS.

Označení RS znamená u vozů mladoboleslavské značky zkratku pro Rally Sport a poprvé bylo použito v roce 1974 u soutěžních prototypů Škoda 180 RS a 200 RS. Nejvíce je ovšem ve druhé polovině sedmdesátých a počátku osmdesátých let proslavil model 130 RS. Toto sportovní kupé mimo jiné vybojovalo v roce 1977 dvě vítězství ve své třídě v legendární Rallye Monte Carlo a rovněž vyhrálo Rallye Akropolis.

V roce 2000 představila mladoboleslavská automobilka model Škoda Octavia RS. Ten se stal prvním sériovým zástupcem své značky, v jehož označení figurovala právě písmena RS.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (27)
28. 8. 2018 10:45
Nové logo
Nové logo už neznamená Rallye Sport, ale Rachtající Smrad
27. 8. 2018 09:09
kodiaq
tohle já nějak nepochopím asi? RS a v kodiaqu? Nebo je to útok na mladý manažery, kterým se líbí SUV a RS značka a firma jim to auto vezme na operativku?
26. 8. 2018 09:39
Re: BiTdi
Neni potreba odhadovat, jak to pojede. Tady se muzes podivat. Kodiaq je asi o chlup tezsi, tak si z 0-100 pridej 0.1 nebo 0.2 sec.

[odkaz]

Ja bych s vetou "silný to s tím nijak extra nebude" NEsouhlasil.
To je samozrejme subjektivni nazor, co je pro jednoho malo, pro jineho muze byt docela dost.
Avatar - Beefcake
25. 8. 2018 20:56
Re: Línej šnek
Pretoze ta konkurencia nie je padnuta na hlavu a nepotrebuje mat ku kazdemu modelu "RS" verziu ako Skoda. Mainstreamove "RS" SUV...
Mimochodom, ked prichadzal Kodiaq na trh, v Autobilde vysla porovnavacka voci XC90, Q7 a tusim tam bolo aj Porsche a Lamborghini, ci X5, alebo nejaka podobna znacka...
Uz to neviem najst, papierove vydania som nedavno vyhodil.
Nehovoriac o tom, ze to je dizlova (!?!?!) verzia.
23. 8. 2018 23:43
klasický škodácký vůz
Já jsem zvědavý co nasadí do Tiguanu, když už Kodiaq konečně dosáhne na jeho metu. Asi to 300 hp TSI co má Ateca.