Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda nabízí simply clever novinku, koloběžku!

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Městská mikromobilita získává na významu, a tak Škoda představuje další praktický doplněk pro zdolávání posledních metrů k cíli: praktickou skládací koloběžku.

Mladoboleslavská automobilka představuje nový produkt, který dokonale odpovídá jejímu důrazu na Simply Clever řešení. Jde totiž o kompaktní skládací koloběžku, která by měla být elegantním a vůči životnímu prostředí šetrným dopravním prostředkem pro zdolávání posledních metrů k cíli.

Koloběžka vyrobená z hliníku a oceli váží 4,8 kilogramů, její nosnost se ale pohybuje až okolo 100 kilogramů. Největší její předností je ovšem kompaktnost. Díky patentovému skládacímu mechanismu lze totiž koloběžku bez velké námahy složit na rozměry pouze 49 x 42 x 11 centimetrů. Na rozdíl od obdobé koloběžky od Seatu však není elektricky poháněná.

Složenou koloběžku je pak možné uložit v kompaktních modelech Škoda Scala a Kamiq, vybavených lepicí sadou pro nouzovou opravu defektu, do prohlubně pro náhradní kolo. Zavazadlový prostor tak zůstává nedotčený a připravený pojmout maximum zavazadel.

Koloběžka je vyvedena v designu charakteristickém pro značku Škoda a kombinuje zelenou a černou barvu. Komfort na cestách ba pak měly zajistit pohodlné gumové rukojeti řidítek.

Jak dodává automobilka: „moderní, dynamické a snadno ovladatelné vozidlo posouvá značku Škoda do povědomí cílové skupiny mladých, aktivních lidí s rozvinutým ekologickým cítěním.

A na kolik vlastně tahle sranda přijde? Koloběžku lze již nyní objednávat na on-line e-shopu Škoda Auto, kde je nabízena za cenu 2.968 Kč. Levnější novou škodovku tak nejspíš neseženete.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

23. 5. 2020 01:44
Toto praktikuju už dávno,
do města Seicento (vejde se všude) a v kufru koloběžka. Zastavím co nejblíž na ještě neplaceným místě a zbytek dojedu na koloběžce. Akorát ta obyčejná je v létě o ničem, člověk se na tom potí jako prase. Mám už elektrickou, tam ale zase trochu hrozí výbuch baterek vzhledem k možným teplotám uvnitř auta...
Avatar - xxc
22. 5. 2020 12:50
Re: Elektro-cosi
Preto je dolezite liberalizovat pravo na dopravu, ked vacsina ucastnikov cestnej premavky nema ziadne "papiere" a zo zahadneho hladiska sa u vodicov aut a motocyklov vyzaduju skusky, preukazy, opravnenia, testy. Aj na bicykli sa clovcek vie zabit, niekoho zabit, sposobit nehodu.
Avatar - xxc
22. 5. 2020 12:48
Re: Že voni si ti kujóni
lepsie do kopca trosku pomoct motoru, ako odrazat celou cestou
Avatar - WinDiesel
22. 5. 2020 11:10
Re: Že voni si ti kujóni
… i koloběžková. S přístupěm ekofašistů 3/4 lidstva vymře hladem, ti zbylí budou jezdit na koních.
Avatar - WinDiesel
22. 5. 2020 11:08
Re: Že voni si ti kujóni
Máš pravdu, nečetl jsem to pořádně.
Pokud je to normální koloběžka tak :yes: