Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia Combi se sportovním paketem: Drsný výraz pro praktické kombi

David Bureš
Diskuze (69)
Třetí generace Octavie Combi se teprve začíná prodávat. Škoda však už ukazuje, jak lze vylepšit její vzhled.

Tradiční sraz fanoušků zkratky GTI u rakouského jezera Wörthersee není jen o prezentaci ďábelských kreací typu Volkswagenu Design Vision GTI s výkonem 370 kW, ale také o decentním tuningu. Takovým vozem je třeba letos prezentovaná Škoda Octavia Combi se sportovním paketem.

Vystavený automobil kombinuje červenou karoserii s černými detaily. Součástí sportovního paketu je několik prvků, zřejmě tím nejviditelnějším je výrazný přední spoiler, díky kterému automobil působí dynamičtějším dojmem než běžná Octavia Combi. Na přídi dále zaujme mřížka chladiče v třpytivé černé barvě.

Lesklá černá je rovněž použita na krytech vnějších zpětných zrcátek a střešních lištách. Na zádi se objevuje černo-červený difusor. Použitá 18palcová kola v matné černé Škoda nazývá Turini.

Kombinace červené a černé je k vidění i v kabině vozu. Automobil se mimo jiné chlubí červeně obšívanými černými sportovními sedačkami a hliníkovými pedály.

Škoda zatím neuvedla, zda bude sportovní paket pro nejnovější generaci Octavie nabízet. Patrně se však nejedná o předobraz sériové Octavie III ve vrcholném provedení RS, která bude představena 13. července na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Z dříve zveřejněných fotografií testovaného prototypu totiž vyplývá, že nová Octavia RS dostane zcela přepracovaný přední nárazník.

Mladoboleslavská automobilka se na letošním ročníku srazu GTI v rakouském Reifnitzu dále chlubí Rapidem Sport, ukazujícím sportovní tvář tohoto liftbacku, nebo Citigo Motorsport, sportovně laděnou verzí tohoto miniauta kombinující černou a bílou.

David Bureš
Diskuze (69)
12. 5. 2013 18:36
Re: Hmm...
Tohle kdyby cetl GTI >:-[] , ale on vlastne ridi jen kolo teda Polo (pry) >:D
Avatar - Meisten
12. 5. 2013 13:27
Re: Like!
Nevím jestli tlak musí nutně vyvolat kroucení. Když někomu popraská kit, tak je to většinou lak, který byl nanesen na příliš hladký povrch.
12. 5. 2013 12:54
Re: Like!
Proč by se měl kroutit? Hmm zvláštní otázka >:D Třeba při jízdě po dálnici na to lízátko budou takové tlaky že se bude "kroutit" na 100%. Nepraskne to hned ale dřív nebo později to přijde a pak to vypadá to moooooc hezky ;-\ :no:
12. 5. 2013 12:50
Re: Hmm...
Dlouhá je maximálně dodávka a ta je i dostatečně vysoká ;-) Cokoliv jiného se do chlívku vejde v pohodě. A když budeš trochu vyčnívat tak tě objedou no.... Nebo na místo zacouvat, ale to už chce fištrona což z cca 90% řidiči Audi a VW nejsou :-!
12. 5. 2013 10:32
Re: Like!
Proc by se to melo kroutit?