Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia IV na posledních kresbách před oficiální premiérou. Podívejte se

Stanislav Kolman
Diskuze (16)

Premiéra nové Škody Octavia se nezadržitelně blíží. Podívejte se na poslední vizi našeho grafika, která by k finální podobě měla mít nejblíže.

Čtvrtá generace modelu Škoda Octavia se světu oficiálně představí 11. listopadu v Praze v obou karosářských variantách, tedy coby liftback a praktičtější kombík. Už příští týden v úterý se ale dozvíme, jak horká mladoboleslavská novinka jezdí, kolega Jirka Baborský z časopisu Svět motorů měl exkluzivní příležitost a svezl se zamaskovanými prototypy.

Vlastně už od začátku víme, že Octavia nepřinese žádnou vzhledovou revoluci a inspiraci bude hledat u nedávných novinek Škodovky, zejména Scaly, kterou pro Škodovku ještě před svým odchodem k BMW „nakreslil“ Jozef Kabaň. Tomu napovídají rendery kolující po internetu, stejně jako údajně uniklý snímek z konfigurátoru automobilky.

My jsme mluvili s několika lidmi, kteří hotové auto viděli, a na základě jejich postřehů jsme nechali vytvořit neoficiální kresby. Nejprve liftbacku, který jsme vám už ukázali, tentokrát přišla řada na kombi. Všechny tyto vize včetně uniklých fotografií si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

Sériová výroba nové Octavie odstartuje v 48. kalendářním týdnu letošního roku, tedy dva týdny po světové premiéře. Prvně se začne produkovat Combi, výroba liftbacku naběhne až na jaře příštího roku. Těšit se můžeme na tradiční paletu pohonných jednotek 1.0, 1.5 a 2.0 TSI, stejně jako dvoulitrové turbodiesely TDI v různě výkonných variantách. Později paletu zpestří první plug-in hybrid a sportovní varianty RS. Počítá se rovněž s verzí G-Tec na zemní plyn.

Stanislav Kolman
Diskuze (16)

Doporučujeme

29. 10. 2019 17:08
HMM
Ze předu dobrý, ze zadu Volvo. Ale nejsem cílovka, tak je jedno co si myslím.
27. 10. 2019 06:43
Jsem ji vyděl
Hahá viděl jsem ji na živo asi dvacetkrát,a to ve více barvách :-}
26. 10. 2019 17:36
Re: designova
jo tak takhle to maj skodovkari. holka se*re uchylovi na hlavu je to samy jako ze skodovka se*re skodovkarum na hlavu. tak to ty skodovkare nechapu ze se chtej v tech sr*ackach porad hrabat. skodovka je hnuj pro dobytek. skodovkou jezdis protoze musis. skodovka se nekupuje ale fasuje
26. 10. 2019 11:57
Re: Jinak
No tak jestli to bude dvouramennej volant a dotykový ovládání palubních systémů tak potěš koště.
26. 10. 2019 06:46
Re: designova
:yes: ;-)