Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Škoda Octavia IV zcela bez maskování: Takto bude vypadat očekávaná boleslavská novinka!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (135)

Čtvrtá generace klíčového modelu Škodovky se sice oficiálně představí až za pár dní, už teď má ale jen minimum tajemství. Na internetu se totiž objevila její finální podoba.

Maskované prototypy nové generace Škody Octavia jezdí po českých dálnicích už několik týdnů. Snaží se pochopitelně tvářit jako současné provedení Octavie, bystrému oku ale neunikne, že pod slušnou vrstvou maskování se ukrývá dlouho očekávaná novinka. Oficiálně se vůz představí světu 11. listopadu v Národní galerii v Praze a sériová výroba odstartuje o dva týdny později. Nejprve se začne produkovat kombík, výroba liftbacku naběhne až na jaře příštího roku.

Vyjma testovacích prototypů jsme už viděli i uniklé snímky interiéru, které ukázaly například nový dvouramenný volant, přepracovanou přístrojovou desku či zbrusu nový volič samočinné převodovky.

Mluvili jsme s lidmi, kteří už novou Octavii viděli, a na základě jejich podnětů jsme se pokusili vytvořit grafickou podobu chystaného modelu. Zaměřili jsme se především na liftback, který je zatím větší neznámou. Auto jsme „vyrobili“ z předního i zadního pohledu. Jen se podívejte do přiložené galerie.

A aby novinek kolem čtvrté generace Octavie nebylo málo, začal sociálními sítěmi kolovat obrázek z oficiálního konfigurátoru, který se prvně objevil na německém diskuzním fóru. Zachycuje Škodu Octavii IV zcela bez maskování v její finální podobě. Vidíme pouze příď, která jen potvrzuje to, co jsme věděli už před časem. Octavia se hodně inspiruje modelem Scala, trojúhelníkové světlomety či výraznější maska chladiče jsou hodně podobné. Zaujme také design litých kol a prolisy na stranách karoserie.

Pohled zezadu zatím neprozradil ani konfigurátor. Jak ale můžete vidět na našich ilustracích, Octavia IV dostane nápis namísto loga vzadu a svítilny opět inspirované modelem Scala. Samozřejmostí budou dynamické blinkry vpředu i vzadu. Celkově by měla záď působit robustnějším dojmem.

Paleta pohonných jednotek žádné dramatické překvapení nepřinese. Benzinové motory bude zastupovat litrový tříválec, čtyřválec 1.5 TSI a konečně motor 2.0 TSI. Chybět nebudou ani turbodiesely zastoupené různě výkonnými variantami motoru 2.0 TDI, jenž nahradí loučící se naftovou šestnáctistovku. Postupem času se objeví rovněž plug-in hybrid a sportovní verze RS, stejně jako Scout s offroadovějším charakterem. Inovovaná platforma MQB umožní rovněž variantu G-Tec na stlačený zemní plyn, základem bude zážehová jedna-pětka.

Líbí se vám nová Škoda Octavia IV? Ohodnoťte design jako ve škole:
  • 1
    72,8%
  • 2
    9,3%
  • 3
    6,9%
  • 4
    3%
  • 5
    8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 53656 čtenářů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (135)

Doporučujeme

Avatar - Emel
22. 10. 2019 12:40
Re: CENY AUT - Mělo by se
Tahle diskuse je úplně o ničem.
Fostek napsal, že tipuje nárůst ceny o 170 až 200.
Já napsal, že tomu nevěřím, že tenhle nárůst považuju za vyloučenej a tipuju mnohem nižší.
No a ty píšeš že si nic tipnout netroufneš.

No tak se toho drž, já se budu držet svýho tipu... a fostek pokud si stojí za svým tipem, tak si u mě může s výhodným kursem třeba 3:1 vsadit, klidně i na tu nižší částku z jeho odhadu.
Avatar - Ozzman
22. 10. 2019 12:01
Re: skoda
Vidím, že si nepochopil...
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2019 11:05
Re: CENY AUT - Mělo by se
Nemusim se koukat = ty se koukni že CELOU DOBU řikám že máme NULA info = takže je to prostě jen plácání = tipování, házení korunou

Ale vzhledem k obecnýmu dění = a přístup vlády trochu zjednodušeně populismus = vede z principu ke zdražování = což jako majitelé diplomů s beruškou = oba víme, nebo? ;-)

Nic sem nevyvrátil = to sis teď sám vyzkombinoval :-!

ZMĚNY vzhledem k emisim sou možný = přinesou ZDRAŽENÍ. Tipuju že 2-3x vyšší než odpovídá jen přepočet pokuty. Ale je to opět jen TIP = nemáme ŽÁDNÝ informace

Rozptyl možností jestli bude tahle Okta = i tou výbavou = pojatá na maximum až jako budoucí nástupce Supu nebo naopak přibržděno = to prostě NEVÍME

Nevim taky = proč to s tebou tak cvičí. Že bude dražší = to se dá docela očekávat. Popravdě je =trochu fuk jestli to bude v nějaký vyšší ceně o 50 tisíc víc nebo míň. Prostě UVIDÍME = zopakuju že zatim to je všechno JEN na základě pár obrázků = který možná nejsou ani 100% věrohodný ;-)
Avatar - Emel
22. 10. 2019 10:57
Re: CENY AUT - Mělo by se
170-200t - dovoluji si připomenout, že tohle je pořád počátek diskuse, do které jsi tak hezky vstoupil, abys mi řekl, že by to 200 klidně mohlo být. Stačí se podívat nahoru.

"Tahle Okta je vyvíjená dávno před nedávnym rozhodnutim o změně směrování Škody. Takže to se může projevit leda tak v nějaký výbavě = ne na pojetí auta" - jsem rád, že sis sám vyvrátil svou úvahu z předchozího příspěvku "ZMĚNY vzhledem k emisim i vyhlášenýmu trochu jinýmu směřování automobilky = sou možný" :-)
Avatar - Hammunasakra
22. 10. 2019 10:21
Re: CENY AUT - Mělo by se
Trochu chaos = o 170-200t. = to si musíš vyřizovat s někym jinym

Tahle Okta je vyvíjená dávno před nedávnym rozhodnutim o změně směrování Škody. Takže to se může projevit leda tak v nějaký výbavě = ne na pojetí auta

Hodnotíme zatim JEN podle pár obrázků = navíc pochybnýho původu ;-)

Hodnotíme navíc zcela BEZ jakejchkoli dalších info = takže neni moc o čem. ŽE zdraží = to se dá očekávat viz odkaz včera 14:30 :D

Takže reálně můžeme tipovat vlastně JEN podle obecnejch trendů = který díky přístupu vlády moc dobrý nejsou https://www.e15.cz/…razovani-1363502