Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Octavia IV RS už také vykoukla na svět. Jak se vám líbí?

Stanislav Kolman
Diskuze (19)

Světem aut rezonují údajně uniklé fotografie z konfigurátoru Škodovky, které ukazují novou generaci modelu Octavia. Kromě „civilní“ verze sítěmi putuje i varianta RS.

Včera odpoledne se na německém diskusním fóru objevil snímek z konfigurátoru, který má zachycovat čtvrtou generaci Škody Octavia. Na její oficiální odhalení si musíme počkat až do 11. listopadu, kdy se v Praze slavnostně představí, ale vzhledem k tomu, že vzhled více méně odpovídá všemu, co už o autě víme, nemáme důvod nevěřit.

Příď s trojúhelníkovými světlomety a výraznou maskou chladiče se značně inspirovala modelem Scala, všimnout si můžeme rovněž přepracovaných nárazníků. Záď z konfigurátoru neunikla, ale naše ilustrace (které si v galerii můžete rovněž prohlédnout) ji vykreslují podle detailních informací od lidí, kteří už vůz viděli. Octavia IV dostane zadní světla podobné modelu Scala a nápis Škoda namísto loga s okřídleným šípem.

Vraťme se ale ještě na okamžik k uniklému snímku Octavie IV. Ta se totiž na sítích neobjevila jen v „civilní“ verzi se šedým lakem, ale také coby sportovní verze RS. Ta se odlišuje nižším podvozkem, černě lakovanou maskou, jakož i jinačím nárazníkem. Nechybí sportovní kola, vzadu si zase můžete všimnout spoileru na víku zavazadelníku. Srovnání s „obyčejnou“ Octavií ještě ukazuje, že RS dostane sportovní sedačky s integrovanými opěrkami hlavy.

Technické podrobnosti a další informace o klíčovém modelu mladoboleslavské automobilky se dozvíme už 11. listopadu. Pokud ale opravdu koukáme na finální verzi, líbí se vám?

Líbí se vám nová Škoda Octavia IV? Ohodnoťte design jako ve škole:
  • 1
    72,8%
  • 2
    9,3%
  • 3
    6,9%
  • 4
    3%
  • 5
    8%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 53656 čtenářů.
 

Stanislav Kolman
Diskuze (19)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
23. 10. 2019 07:26
Libi nelibi
Konfekcia ako vzdy.
Avatar - Barrichello
23. 10. 2019 01:21
Re: usa
v Teplicích asi v Německu vid, Karivná Impexta Ostrava :-)

Hluboká Rakousko a Německo.

zbytek republiky v Praze, Brně, Hodoníně, Ostravě :-)

Za mega je Charger R/T 5,7 HEMI 375 koní, za cca 1,5 je SRT8 6,4 s 480 HP a pro fajnšmekry je Hellcat. Krom toho je tu ještě Challenger s tím samým, Camaro, Mustang, Cadillac CT6, bude časem i CT5 a CT4, Chrysler 300 atd atd

On i Buick Regal GS jako americká Insignia s 3,6 V6 300 Hp je daleko zajímavější kára
22. 10. 2019 12:01
...
Nech je ako chce, horsie ako aktualna generacia to nemoze byt. Ak tam daju interiet z Kamiqa/Scaly, preco nie. A ta Steel farba je moj top - samozrejme na Superb nejde objednat okrem Sportline, vsak naco aj :-D
22. 10. 2019 08:47
Re: proste
stále tam chyba dynamika. Škodovka je stále jednaká. Fádnosť, fádnosť. Žiaden nový nápad. Všetky Škody sú na jedno kopito .