Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda připomíná 120 let v motorsportu speciální edicí některých modelů

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Škoda letos slaví 120 let od chvíle, kdy se pustila do motoristického sportu. Výročí automobilka připomene také speciální edicí vybraných modelů.

Kdo by ovšem od akčních modelů s přídomkem "120 let motorsport" čekal nějaké odkazy právě na motoristické soutěže či škodovácké úspěchy v nich, bude asi zklamaný.

Automobilka totiž k edici, která je omezena počtem 1.000 vozů, přistoupila jinak - zákazníkům spíš nabídne bohatší výbavu. Zájemci mohou už nyní objednávat akční modely Scala a Kamiq, v květnu pak nabídku rozšíří ještě Octavia.

Scala a Kamiq v provedení 120 let motorsport vycházejí z výbavového stupně Style, k němuž přidávají položky jako sportovní sedadla, hliníkové pedály, černý strop, sportovní multifunkční volant, volbu jízdního režimu, černá leštěná kola Propus Aero, černé doplňky karoserie a bezklíčový přístup (Scala), respektive Sunset (Kamiq).

Oba vozy dostaly také Bi-LED přední světlomety s přisvěcováním při odbočování a do zatáček, Top LED zadní světla s animovaným ukazatelem směru, parkovací senzory vzadu, světelný a dešťový senzor, Front Assist, asistent rozjezdu do kopce, asistent udržování jízdního pruhu nebo dva kotvící body Isofix a Top-Tether na zadních sedadlech. 

Se základní motorizací 1.0 TSI o výkonu 70 kW (95 k) Scala 120 let motorsport startuje na částce 482.900 Kč, Kamiq 120 let motorsport začíná na 495.900 Kč. Škoda zdůrazňuje, že celkové zvýhodnění obou akčních modelů může dosáhnout až 83.200 Kč. Výbavu akční Octavie automobilka zatím neprozradila.

Tradiční český výrobce za svůj počátek soutěžení v motorsportu považuje 30. červen roku 1901, kdy Narcis Podsedníček na stroji L&K Slavia jako první motocyklista projel cílem 1.200 kilometrů dlouhého mezinárodního závodu z Paříže do Berlína.

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

10. 3. 2021 09:05
Re: nic moc
Napadlo mě přesně to samé. :no:
Avatar - SKAY
10. 3. 2021 08:28
nic moc
opravdu žádné závodní spešl barvy, nějaký polep, podvozek, lištička, alespoň potahy sedaček? Bída Pár vytahlých položek z příplatku.....