Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid: První foto z Indie

Diskuze (61)
V pátek Škoda v Indii spustila výrobu nového modelu. Máme pro vás další fotky.

Není to Lauretta, jmenuje se Rapid. S evropským modelem, který se podle našich informací bude jmenovat také Rapid, ale nemá nic společného. Škoda začala vyrábět levný sedan postavený na základě sesterského Volkswagenu.

Zahájení výroby doprovázela jediná fotografie. Indický blog wheelosphere.org nám ale umožnil použít fotky od svého čtenáře, které zachycují přední i zadní partie nového modelu.

Příď se inspirovala u současné Fabie. Boční partie nezapřou příbuznost s Volkswagenem Vento – indickým Polem s karoserií sedan. Záď se od originálu se značkou VW liší optikou zadních světel a tvarem víka zavazadlového prostoru.

Technika VW Vento je zjednodušenou verzí současného Pola. Od něj se liší mimo jiné o 82 mm delším rozvorem, v případě Škody neočekáváme v tomto směru odchylky, a také přední částí převzatou z modelu Fabia. Nabízené motory budou mít objem 1,6 litru a výkon 77 kW. Benzinový i dieselový agregát dostane pětistupňovou manuální převodovku, automatická převodovka bude nabízena za příplatek.

Fotografie pochází z webu www.wheelosphere.com, z článku Skoda previews Rapid sedan, commercial launch in mid November.

Diskuze (61)
14. 10. 2011 06:32
Re: Bože...
4 rocne auta zozenies za 20t eur, za to mas novu octavku. A servis je drahsi ale su to auta co aj nieco vydrzia, hlavne motoricky. To nie su auta na jazdenie po meste ale hltace kilometrov.
13. 10. 2011 22:06
Re: Bože...
Tak to bych chtěl vidět tyhle auta za stejnou cenu... A proč myslíš, že jdou takhle z ceny, jak ti na nich něco odejde tak si to můžeš rovnou hodit....
13. 10. 2011 14:00
Krasavec!
Takhle kdyby vypadala Fabia Sedan ...
13. 10. 2011 08:31
Re: Bože...
obstarozne je siroky pojem. Radsej by si denne jazdil v novej octavke alebo vo 4rocnej E60 530d? Pripadne 4 rocnej A6 3.0 TDi?
13. 10. 2011 06:19
Re: Bože...
No já teda budu spíše někomu závidět novou Oktávku než obstarožní třeba BMW za stejnou cenu...