Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Slavia Style Edition pro Indii: Nová limitka o 500 kusech s luxusní výbavou

Lukáš Volšický
Diskuze (5)

V Indii se začíná prodávat nová exkluzivní edice lidové Škody Slavia. Vznikne jen 500 kusů s kontrastním exteriérem, bohatou výbavou a silnou patnáctistovkou pod kapotou.

Lidová Škoda Slavia by v Evropě byla ideálním nástupcem populární novodobé Škody Rapid. V Česku ani nejbližším zahraničí se však kompaktní sedan na koncernové platformě MQB A0 bohužel nikdy nebude prodávat a můžeme jen tiše závidět Indům. Speciální škodovku pro tamní trh mají k dispozici už od roku 2022 a teď si mohou objednat i novou exkluzivnější edici s překvapivě bohatou výbavou, s jaká je v Evropě novinkou až letos.

V Indii se začíná prodávat nová Škoda Slavia Style Edition, kterou továrna v Chakanu vyrobí v omezeném počtu. Novinka je vrcholem nabídky a je výhradně k dispozici s výkonnějším turbodmychadlem přeplňovaným benzinovým čtyřválcem 1.5 TSI o 110 kW (150 koních) se sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou.

Exkluzivní Slavia Style Edition vychází ze standardní vrcholné výbavy Style a nabízí třeba automatickou klimatizaci nebo elektricky nastavitelná přední sedadla s aktivní ventilací. To je luxusní prvek výbavy, který je u nás v Česku dostupný pouze v nových generacích vlajkových lodí Kodiaq a Superb. Zajímavým standardním prvkem výbavy je i dvojice palubních kamer sledujících provoz před a za vozidlem.

Video se připravuje ...

Zákazníkům je k dispozici ve třech barvách Candy White (bílá), Brilliant Silver (stříbrná) a Toronto Red (červená), které automobilka vybrala hlavně kvůli designově důležitému kontrastu s tmavou střechou, černými kryty zpětných zrcátek a černými B-sloupky se specifickými nápisy Edition.

Nová Škoda Slavia Style Edition se v Indii bude prodávat v omezeném počtu 500 kusů, přičemž se základní cenou přibližně 540 tisíc korun je o necelých 10 tisíc korun dražší než výchozí obyčejnější Slavia Style.

Lukáš Volšický
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
24. 2. 2024 18:37
Re: Smutné
Lidi nakupovali Rapid jak housky v krámě!!!
24. 2. 2024 13:26
Re: Smutné
Aha, lidi nekupovali Rapida? A že jich na českých silnicích jezdí tolik? Hmmmm a při aktuálních cenách nižší střední by Slavia v zakladu s cenou kolem 400k bodovala ;-) Scala je od začátku se silniějším 3hrnkem o dost dražší ;-)
24. 2. 2024 07:49
Re: Smutné
Lidi nekupovali rapida, málo kupuji scalu, a najednou by kupovali takový vergl? Nee fakt ne.
Avatar - rohYpnol
23. 2. 2024 20:26
Smutné
Smutné, ale tohle by náš trh potřeboval jako sůl.
23. 2. 2024 17:22
Slavia je pěkné auto
Za správnou cenu by to mohl být nástupce Rapidu a nejspíš by se tu i slušně prodával ;-) :yes: