Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda sraz Běšiny: Škodovky i modely

Martin Vaculík
Diskuze (0)

O nadcházejícím víkendu 4. až 6. června se v campu Běšiny kus od Klatov uskuteční již 39. sraz Škodateam klubu.

Krom starších škodovek, s nimiž přijedou samotní účastníci, budou na místě k vidění i sportovní prototypy DIOSS Rebel Nova a slavný ÚVMV 1100 GT ze soukromé sbírky.

Účastníci s negativními testy na covid-19 přijíždějí v pátek odpoledne. V sobotu dopoledne bude výstava vozů, přednáška k „rebelům“, které by se měl zúčastnit i syn jejich slavného designéra, Václav Král mladší. Odpoledne soutěže, například slalom a orientační závod.

Velkou zajímavostí srazu je výstava modelů v měřítku 1/43, kterou připravil Jiří Beneš. Je striktně tématická – přesně před padesáti lety se totiž v parku v Klatovech konal autosalon, na němž se představila vývojová studie vozu Škoda 110 Supersport, později přestavěného na Ferat pro film Upír z Feratu. Neplést tedy s obyčejnou Škodou 110, která ale na výstavě byla taky – prezentoval se tehdy modelový ročník 1972 s jinak řešeným víčkem palivové nádrže. Reportáž tehdy přinesl Svět motorů a přesně dle dobových fotografií pan Beneš svá různorodá autíčka poskládal. Krom dobových škodovek a nákladních automobilů je to i kouzelný přepravník osobních aut Škoda 706.

Vstupné na sraz i výstavu je 50 Kč. Více informací najdete na webu skodateam.cz.

Martin Vaculík
Diskuze (0)

Doporučujeme