Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb CC: Líbilo by se vám kupé-kabrio z Boleslavi?

David Bureš
Diskuze (73)
Škoda již dlouhá léta nenabízí kabriolet. Při pohledu na návrh Superbu CC si myslíme, že je to rozhodně škoda…

Třetí generace Škody Superb se nabízí pouze jako liftback a kombi, existují ale názory, že by se do portfolia hodila i další karosářská verze. Co byste říkali na Superb v provedení kupé-kabriolet?

Dílo grafického designéra Štěpána Prokopa ukazuje, že kupé-kabrio na bázi Superbu má rozhodně zajímavý potenciál. Prokop dokázal, že z velkého sedanu lze vytvořit povedený čtyřmístný kabriolet. Pohled dovnitř naznačuje, že by dostatek místa měli pasažéři i vzadu, což u otevřených vozů nebývá zrovna zvykem.

Prokop se rozhodl Superb CC vytvořit poté, co na zakázku tvořil trojrozměrných model základního Superbu. Práce na takovém modelu obvykle trvá čtyři až pět dní, přetvoření výchozího Superbu do podoby kabria zabrala asi dva dny práce.

Český designér v minulosti navrhl již množství trojrozměrných modelů, zmiňme Ford Mustang, Audi A6 nebo Opel Ampera. V současné době se pak chystá na úpravu Tesly Model S do podoby otevřeného vozu.

Škoda naposledy vyráběla kabriolet v šedesátých letech, jednalo se o model Felicia. Od té doby však vzniklo několik kabrioletů od externích firem. Nejznámější jsou díla od firmy MTX, která postavila kabriolet na bázi Rapidu, Favoritu i Felicie. I sama Škoda Auto se tématu otevřených aut nevyhýbá – v minulých letech představila koncepty Fabia RS 2000 či CitiJet (alias Citigo bez střechy).

David Bureš
Diskuze (73)
26. 1. 2016 13:19
Re: Odvaha
Podle mě udělali legendárního lidového nástupce docela v pohodě. [odkaz]
26. 1. 2016 10:34
Re: kabriolety
..A nejen tam....ve vsech tech Pilcherovkach ze Svedska jsou vetsinou auta bez strechy popularni u tech krasnych a bohatych 'Svedu'..ti nemajetni jezdi ve starych GMC pickup truck... ;-)
26. 1. 2016 08:54
Re: Bože vy jste ale banda k-r-e-t-é-n-ů
a futr ti toho Nanuka nechtej vyrobit vid?
Avatar - Individualita
26. 1. 2016 08:25
Re: Bože vy jste ale banda k-r-e-t-é-n-ů
Už z hospody doma jo? >:D
Avatar - flyboyeda
26. 1. 2016 00:23
Bože vy jste ale banda k-r-e-t-é-n-ů
Vy vážně chcete slyšet ten odporný zvuk té oturbené čtrnáctistovky co po 100 000 km škytne a už nenaskočí a těch 100 000 km se mi zdá ještě hodně, nejlepší to bude s kabrioletem na křižovatce jak se celé auto zatřese při Stop/Start( otřes se )toho Dieselu, pane jo vy jste fakt kabrňáci Viva Škodovka, kdo nemá Škodovku je Nula >:D , to je vaše Heslo >:D