Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Superb RS: Takhle by mohla vypadat sportovní verze

David Bureš
Diskuze (136)
Sportovní verze vozu Škoda Superb III na trh pravděpodobně nedorazí. Proč si ji ale alespoň nepředstavit? Přinášíme povedené skici od maďarského grafika X-Tomi.

Škoda tento týden oficiálně odhalila podobu třetí generace modelu Superb. Už krátce poté se na internetu objevila vize sportovní varianty tohoto modelu. Jejím autorem je maďarský grafik skrývající se pod přezdívkou X-Tomi.

Sportovní verze Superbu, doplněná o přídomek RS, podle X-Tomiho dostala detaily odkazující na menší Octavii RS. O sportovní výraz se postaral nový přední nárazník, krásná kola z Octavie RS nebo černé doplňky karoserie.

Superb RS je spíše teoretickým vozem, co by však eventuálně mohl mít kapotou? Třetí novodobá generace Superbu se kvůli emisním normám vzdala 3,6litrového šestiválce, také čtyřválcové jednotky ze zásob koncernu VW Group ale umí být pořádně silné. Možností je třeba použití benzinového dvoulitru z VW Golf R o výkonu 221 kW.

Podobně jako Octavia RS by i sportovní Superb mohl být nabízen s naftovým agregátem. V tomto ohledu se nabízí 2.0 Bi-TDI z VW Passat, ve kterém dosahuje výkonu 176 kW a točivém momentu 500 N.m. Tuto jednotku Superb (zatím) nedostal.

Nejnovější Superb je dostupný výhradně se čtyřválcovými motory. Benzinové zastupuje 1.4 TSI (ve verzích s 92 kW a 110 kW), 1.8 TSI (132 kW) a 2.0 TSI (162 kW a 206 kW), ze vznětových jsou nabídnuty 1.6 TDI (88 kW) a 2.0 TDI ve variantách se 110 kW a 140 kW.

David Bureš
Diskuze (136)
Avatar - Informátor
21. 2. 2015 18:54
Re: Ježkovy oči...
a) Přesto že to možná nebudeš chtít slyšet, chápu tě. Ale přeze všecko, nemohl bys aspoň zkusit tu formu pozměnit a ubrat některé výrazy? Co třeba jako příklad pro ostatní?

b) S tím souhlasím.
Avatar - Informátor
21. 2. 2015 18:49
Re: Ježkovy oči...
2. To souvisí s tím, co jsem napsal v minulém příspěvku. Auto.cz nesleduji evidentně tak dlouho jako ty a ani tak podrobně jako ty, v tomto jsem tady elév. Pracuji v jiném oboru a sem si občas přijdu přečíst informace o nových autech a tak, pozadí těch informací ale neznám a proto se k němu nevyjadřuji. Já se jen vyjádřil ke způsobu, jaký, a to jsem už stačil vypozorovat, někteří zdejší diskutéři používají. To je věc, která mě jako nováčka zde zarazila a urazila, proto jsem se ozval.

4. Souhlasím. Mě šlo jen o zvolený způsob projevu, z mého okolí na to prostě nejsem zvyklý a tady na tomto webu mě to dost vadilo a vadí, proto jsem se ozval.
Avatar - Informátor
21. 2. 2015 18:44
Re: Ježkovy oči...
Já ta slova za šílená nepovažuji, hlavně asi proto, že se v auto branži nepohybuji. A ano, líbí se mi, že zareagovali a chybu opravili, to se totiž dneska hned tak někde nevidí. Jestli je to ale častější případ, je to samozřejmě na pováženou.
Auto.cz nesleduji dlouho, to máš pravdu.
Avatar - Informátor
21. 2. 2015 18:39
Re: Ježkovy oči...
Chápu psaný text.
Souhlasím.
Není.
Avatar - Informátor
20. 2. 2015 18:27
Re: Ježkovy oči...
1. Mám připomínky jen k formě, jakou to děláš. Osvěta je nutná, každý jsme dobrý v jiném oboru a proč si teda vzájemně nepomoct, nemyslíš? Jak říkával můj děda: všichni jsme na tomto světě krátce a jen půjčení.
2. Jak to víš, že by se tam necítil dobře? Jak to můžeš tvrdit, na základě čeho? Máš pro to nějaký důkaz, vlastní zkušenost? Ucházel si se tam o práci? Podívej se na to z druhé strany.
3. Souhlasím se vším.
4. Taky souhlasím. Ale opět, proč blbečků? Jsou to diskutéři jako ty, s tím se musíš smířit.
5. Ano, s tím taky souhlasím. Proto si myslím, že lidi jako ty se znalostma jako máš ty by ty diskuze tady měli pozvedávat, a ne srážet. Nemyslím obsahově, ale formou.