Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v Číně zdvojnásobí nabídku modelů, hlavním tahákem je Octavia

Jan Mička
Diskuze (4)
Škoda pokračuje v růstu na čínském trhu. Zanedlouho zde představí trojici nových modelů.

Představením nových modelů zdvojnásobí mladoboleslavská automobilka své portfolio na čínském trhu. Zatímco v současnosti zde nabízí trojici modelů, ještě v letošním roce jich bude šest (Fabia, Rapid, Rapid Spaceback, Octavia, Yeti a Superb) a všechny vyráběné výhradně v Číně. Rozšíření nabídky je v souladu s modelovou ofenzívou, podle které chce automobilka do roku 2018 na zdejším trhu zvednout počet dodaných automobilů až na 500.000.

Informace o rozšíření čínské nabídky nepřichází náhodou. Již 20. dubna se totiž otevřou brány pekingského autosalonu, kde bude představena třetí generace Škody Octavia pro tento trh. Vůz se bude s ohledem na přání a potřeby čínských zákazníků designově odlišovat a navzdory velké nabídce motorizací dostane pouze dvě – turbomotor 1.4 TSI a atmosférickou benzinovou šestnáctistovku.

Po boku Octavie si v Číně odbude svou premiéru také Rapid Spaceback Xindong, pro který je výstava považována za začátek prodejního cyklu, a městská verze Škody Yeti, která se v Česku prodává od konce loňského roku. Pod kapotou její se opět objeví benzinové agregáty, konkrétně atmosférická šestnáctistovka a turbomotory 1.4 TSI a 1.8 TSI.

Jan Mička
Diskuze (4)
17. 4. 2014 18:48
Re: Rapid Spaceback není samostatný model
To víš, že z toho Česana něco má, hlavně víc práce. Minimálně musí navíc konstruovat vstřikovací formy pro čínské označení modelů a pak ty kupy chromovaných cingrlátek, které Číňani na autech jaksi vyžadují. ;-)
Avatar - Bubáq
17. 4. 2014 17:59
Rapid Spaceback není samostatný model
Přání otcem myšlenky, ale dělat ze Spacebacku samostatný model, je dělání si srandy z potenciálních zákazníků. Stejný skelet, stejný podvozek, stejné motory a převodovky, stejná výbava (ano, "obohacená" o prosklené díly střechy a pátých dveří).
Ale to není důležité, důležité je, aby se škodovce dál dařilo v Číně co nejlépe (jestlipak z toho čínského úspěchu česká škodovka, např. Česana, něco má?).
17. 4. 2014 16:35
Krasavice
Hlavně f tý stříbrný :yes: >:D