Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda VisionT: Co byste řekli na kodiaq pick-up?

David Bureš
Diskuze (33)
Nabídka pick-upů se postupně rozšiřuje. Dílo malajského grafika dokazuje, že by se v takovém segmentu neztratila ani Škoda.

Škoda aktuálně pracuje na své expanzi v segmentu SUV. Nejbližší novinkou je až sedmimístné SUV kodiaq, po němž budou následovat nové yeti nebo třeba sportovně střižený model. Malajský automobilový manipulátor Theophilus Chin má pak za to, že by se mladoboleslavský výrobce neztratil ani v segmentu pick-upů.

Chinovo dílo se jmenuje Vision T s odkazem na koncept VisionS, jehož vzhledem se inspirovalo. Z konceptu SUV navržený pick-up převzal příď nebo zelenkavý lak karoserie, v němž mu to náramně sluší. Jinak se ale jedná vlastně o přepracovaný Volkswagen Amarok.

Pick-up s okřídleným šípem ve znaku možná nemusí dávat smysl, jenže nabídka takových aut se postupně rozšiřuje. Do segmentu nově míří Fiat s fullbackem na bázi Mitsubishi L200 a Renault s alaskanem postaveným na technice Nissanu Navara. Architekturu japonské značky využije i Mercedes-Benz, v připravovaném modelu GLT.

A právě s ohledem na stále se rozšiřující nabídku pick-upů se nabízí otázka, proč by do tohoto segmentu nemohla vstoupit i Škoda. Technický základ by měla k dispozici, mladoboleslavský pick-up by mohl být snadno postaven na základech Volkswagenu Amarok.

A jaký je váš názor? Uměli byste si představit pick-up se značkou Škoda? Až tak nový nápad by to nebyl, vždyť pick-up už byl odvozen od favoritu i felicie. Příchod yetiho pak automobilka mimo jiné avizovala konceptem yeti II, který byl stylově laděným vozem, z něhož se díky variabilnímu střešnímu systému dal vytvořit právě třeba pick-up.

David Bureš
Diskuze (33)
17. 7. 2016 06:57
Re: juuu
to říkám už davno jen nekterí si myslí ,že je skodovka ;-) ;-) jen znak nic víc
14. 7. 2016 22:00
Re: Když už, tak dodávku!
Pick-up vychazejici z obriho Kodiaqu by byl zcela jiste take obri.
14. 7. 2016 17:17
Re: Když už, tak dodávku!
Amarok má šestiválec 3.0 TDI...
Avatar - WinDiesel
14. 7. 2016 16:17
Re: Když už, tak dodávku!
Ten Tvůj "obří" pick-up je v USA zařazen do třídy malých pick-upů ... >:D Asi jsi pořádný pick-up nikdy neviděl.
Velký pick-up v US = velikost středně velkého nákladního auta, motory kolem 7 litrů objemu. Amarok má motor - jestli to nevíš - o objemu 2 litry
Avatar - Honza Mička
14. 7. 2016 16:06
Re: skoda kodiak testuje v norsku
Dobrý den,

ano, účastnili jsme se také :-)

[odkaz]

[odkaz]