Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodovky v krysím stylu. Co říkáte na tyhle kousky?

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Minulý týden jsme vám ukázali moderní Škodu Rapid, kterou její majitel upravil v takzvaném krysím stylu. Teď tu máme další kousky.

Rapid Spaceback upravený podle filosofie Rat Style vás docela zaujal, proto jsme si řekli, že se pro zajímavost a pobavení podíváme, jestli najdeme i další škodovky modifikované v tomto duchu. A našli jsme jich poměrně dost, hlavně na sociálních sítích.

Pro připomenutí, cílem krysího tuningu je, zjednodušeně řečeno, aby vozidlo vyhlíželo jako hromada šrotu. Úpravci proto pracují s korozí, ošuntělým lakem, "patinou" a občas také poškozením některých částí karoserie. Nepříliš vábně většinou vyhlíží i interiér.

Na auta navíc tvůrci často dávají hromadu samolepek a také dílů, které s výchozím vozem nemají nic společného. A často nejde ani o komponenty automobilové. Technika ukrytá pod omšelým exteriérem ovšem většinou bývá opečovávána.

Rat Look už má zřejmě svoje nejlepší léta za sebou, stále však má svoje vyznavače, což dokládá i onen Rapid z Velké Británie.

Tenhle nezvykle upravený hatchback si můžete v galerii znovu připomenout, najdete v ní však také řadu dalších krysích škodovek. A sáhli jsme i do archivu, mezi naše starší články.

Vzpomněli jsme si totiž například na Škodu 120 L, kterou postavili dva nadšenci z Maďarska - Peti Tóth a Krisztián Barna z dílny StanceKraft. Ti na autě změnili spoustu věcí, v případě exteriéru ale chtěli, aby stodvacítka vypadala tak, jak ji koupili. Karoserii proto ponechali patinu, na některých místech je vidět koroze a nazelenalý nádech původně zřejmě bílému laku dodává dlouholeté působení vegetace na odstavené auto.

Chybět nesmí ani Škoda Rapid z roku 1988 upravená Angličanem Nickem Stonesem, který z poměrně elegantního kupé udělal syrově a drsně vypadající auto s odhalenými plechy, které se nestydí za korozi, a odstrojeným interiérem.

Zvláštní zmínku si zaslouží ještě Škoda Favorit, kterou dal dohromady Čech stojící za webem http://abouttuning.blogspot.com/. Jeho auto zaujme hlavně nápaditým využitím starých novin.

Jan Zajíc
Diskuze (12)

Doporučujeme

20. 4. 2021 10:54
Re: proč jenom hejt?
Rat Rod však není ani tuning, ani tuzing.

Je to artový styl, kreace mnohdy zasahují hluboko do samotné konstrukce a skládají se většinou z dílů různých modelů i různých značek. Nezřídka některé detaily nepocházejí ani z automobilové oblasti. Stavba Rat Rodu zpravidla začíná holým rámem nebo holým skeletem karosérie, případně jeho torzem. Ač naoko orezlé a zdevastované, nejsou to ani trochu vraky a dobré exempláře nejsou vůbec levné. Někdo dokonce Rat Rod styl pokládá za určitý druh umění.
20. 4. 2021 08:59
Rat Rod
Hlavně opravdový Rat Rod style vypadá trošku jinak (nebudu to zde hnojit odkazy, je jich milion, každý si může vygooglit).
Že někdo na shnilou škůdku namontuje místo zadního stěrače smetáček ještě neznamená, že postavil Rat Rod. To fakt nestačí.
Avatar - SKAY
20. 4. 2021 08:51
jejich
věc. Lepší s bruskou v dílně :yes: než s modrým mobilem v ruce....
20. 4. 2021 07:44
proč jenom hejt?
Nic co bych vyhledával, ale pokud se to někomu líbí 🙂💁‍♂️ rozhodně se majitele těchto aut dokázali odlišit a to je přeci podstata tuningu/tuzingu. Za mě 👍
20. 4. 2021 07:44
proč jenom hejt?
Nic co bych vyhledával, ale pokud se to někomu líbí 🙂💁‍♂️ rozhodně se majitele těchto aut dokázali odlišit a to je přeci podstata tuningu/tuzingu. Za mě 👍