Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škodu 200R Turbo znáte? Svérázná garážovka je na prodej

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Tahle pozoruhodná targa, jasně inspirovaná legendárním škodováckým "erkem", vznikla na Slovensku.

Pamatujete si na Tatru 603 V8 Coupé BBdesign? Na výrazně upravenou "šestsettrojku", která se zrodila někdy okolo roku 2010 na Slovensku? Jestli teď z hlavy nevíte, připomenout si ji můžete v našem starším článku.

Stejný člověk, který postavil tuhle tatrovku, podle všeho stojí také za stavbou právě i Škody 200R Turbo. Tentokrát ovšem pod hlavičkou Bohac Design.

Červená targa se začala rodit někdy před rokem 2016, právě v tomto roce se totiž na sociálních sítích objevily první fotografie karoserie připravené na lakování. Karoserie by měla být celokovová a zdá se, že vychází ze Škody 110 R. Napovídají to alespoň některé její části, například partie mezi přední kapotou a čelním sklem. Z "erka" pochází zřejmě také i samotná přední kapota a čelní maska, identifikovat se dají také dveře.

Auto však dostalo řadu svérázných úprav, především rozšířené blatníky s velkými otvory vzadu. Nejvýraznější část ale jistě představuje svažující se záď, která je jako by zvlněná, a postrádající zadní okno. Vše doplňují nové světlomety, dvě koncovky výfuku a velká černá kola. A zmínit musíme také absenci nárazníků, i ta má vliv na výsledný dojem.

Vůz dostal nový interiér se sportovními sedadly, dřevěným volantem a novým čalouněním. Že jde o targu, už jsme prozradili - tahle garážovka má odnímatelný střešní panel.

O technice mnoho nevíme, podle jména auta se dá očekávat, že ho pohání nějaký turbodmychadlem přeplňovaný motor. Z fotek se zdá, že je ve srovnání s "erkem" uložen ještě před zadní nápravou.

Na existenci po domácku vyrobené "škodovky" nás přivedl inzerát, v němž majitel svůj výtvor nabízí k prodeji. V inzerátu zmiňuje cenu 1.000.000 Kč...

Jan Zajíc
Diskuze (11)

Doporučujeme

12. 5. 2021 00:44
vw disel gate
Že se nestydíte sem dát inzerci na vrak co ani neudělá STK!
11. 5. 2021 20:39
Re: 200r
Poprosím o minutu ticha za padlé erko. Zemřelo hrdinnou, leč zbytečnou smrtí.
11. 5. 2021 14:48
Tovární R100 je proti tomuhle kráska
:'-( ...Už vím co si představit pod pojmem škodovácký tuzing ....
Předně aby jako targa vypadala dobře , musela by být o dobrou polovinu nižší .
Interiér je povedený, ale ten zbytek .... A přitom R100 není zase tak škaredá ,že by jí Targa konstrukčně unikala tak jako Hammeru nebo tomuhle jistě homologovanému výtvoru
11. 5. 2021 07:44
200r
No to si to erko nezasloužili, určitě mimořádná technická zručnost stavitele, ale jinak nelíbí,
11. 5. 2021 06:00
200r
pěkný paskvil z garáže Franty z Ouholiček