Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skupina automobilek chce vytvořit evropskou síť dobíjecích stanic

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
Skupina převážně německých automobilek vytvořila společný podnik nazvaný IONITY, jehož cílem je vytvořit do roku 2020 po celé Evropě síť 400 rychlonabíjecích stanic pro elektrická auta.

Členy podniku jsou BMW, Daimler, Ford Motor, Volkswagen a jeho značky Audi a Porsche, uvádí se ve sdělení automobilek.

Obavy, zda elektrické vozy budou mít takový dojezd, aby byly schopny dosáhnout plánované destinace, brání v rozhodnutí některých řidičů přejít od tradičních vozů s benzinovým nebo naftovým pohonem k elektrickým. Zavedené značky se proto spojily při zavádění rychlonabíjecích stanic pro auta.

IONITY sídlí v Mnichově a prvních 20 dobíjecích stanic otevře v letošním roce v Německu, Norsku a Rakousku. Tyto stanice mají být od sebe vzdáleny 120 kilometrů a budou provozovány ve spolupráci s čerpacími stanicemi Tank & Rast, Circle K a OMV.

V příštím roce má být síť rozšířena o dalších 100 stanic. Každá by měla umožnit dobíjení několika vozů různých značek současně, informovala agentura Reuters.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
6. 11. 2017 14:40
Re: Proc?
dotace na benzinky byli celoevropske, byli i v CR, stavela se za ne vetsina novejch benzinek u novych useku dalnic ;-) kuprikladu benzina na konci D11 smer HK, to byla jedna z poslednich co se stavela diky dotacim z fondu EU
Avatar - Magister
6. 11. 2017 10:22
Re: Proc?
Nevím, jak v jinejch státech, ale u nás na Benzinky, žádné dotace nebyly. Většinou se skrze ně praly špinavé peníze a časem je majitelé prodali nadnárodním firmám, které tu máme dnes.

Co se Babiše týká, to je věc jiná, to se mi taky nelíbí a je to ale jen náš český šlendrián a hloupost voličů. V Evrpě se už od řepky ustupuje...my ji však budem mít všude. I prot tankuju 98 oktan.
Avatar - Magister
6. 11. 2017 10:19
Re: Proc?
Copak my dotujeme těžbu ropy? Leda tím, že si kupuješ finální produkt.
Avatar - Magister
6. 11. 2017 10:18
Re: Nonsens
To si taky říkám, přesto je po Evropě ruší, hlavně v Německu. Nejspíše není to dost zelenej zdroj pro ecoblázny.
6. 11. 2017 08:46
Re: Zajímavé
nechci te zklamat, ale tolik tanku EU staty k dispozici nemaj

a jen doplnim svuj predchozi post, tech 400 nabijecek ma bekt tech rychlejch 350kW na stojan s 2-3 moznymi nabijenymi vozi soucasne (prvni auta s moznosti 350kW maj prijit az v roce 2021 a v CR maj z toho poctu bejt tusim 4 kusy), tim to ale nekonci, treba EOn jiz ohlasil ze zacal se stavbou celoevropske site nabijecek ktera by do roku 2025 mela citat prez 60 tisic nabijecich bodu, nejcasteji je zminovane nemecko kde jich chtej postavit 15 tisic a Francie kde jich planuji 12 tisic, vetsina z nich na stavajicich cerpacich stanicich a jejich prilehlich parkovistich coi odpocivadlech, pro CR te planovano tusim 800-1200 nabijecich bodu