Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skútr BeRider vs. elektrické Citigo. Který způsob dopravy je po Praze efektivnější?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)

Minule jsme si ukázali, jak snadno se lze zaregistrovat a používat skútry BeRider. Možností alternativní dopravy je však víc, třeba půjčení elektrického Citiga. Zkusili jsme si, která z variant je časově výhodnější.

Pro cestování napříč Prahou rozhodně přijde vhod chytrá aplikace Citymove. Ta spojuje nejrůznější možnosti dopravy a vždy vám najde tu nejefektivnější variantu. Na jednom místě tak vidíte nejen dostupné skútry BeRider, ale třeba i automobily k zapůjčení z aplikace HoppyGo či jízdní řády MHD a příměstských vlaků a jejich odjezdy ze zastávek.

Standa s Marťou se rozhodli, že porovnají dvě z těchto možností a v praxi ukážou, jestli je rychlejší cestování na skútru, nebo v autě. Vybrali si odpolední hodinu, kdy je dopravní situace v centru zpravidla náročná. To by mělo teoreticky nahrávat Martě - fanynce motorek - která sedne na skútr BeRider s maximální rychlostí 66 km/h. Standa jakožto zástupce vyslaný z řad Auto.cz však dává přednost elektrické Škodě Citigoe iV a věří, že mrštný odpich vozu z místa bude na světlech v Praze klíčem k úspěchu.

Nebudeme prozrazovat víc. Jak to celé dopadlo se můžete podívat ve výše přiloženém videu. A vy nám v anketě níže dejte vědět, zdali byste při cestování po Praze raději usedli na sdílený skútr, nebo za volant malého elektromobilu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (24)

Doporučujeme

23. 10. 2020 20:03
Re: pravidla
kdosi kdesi jednou rekl, ze "jste-li na ceste, pak jste stale jednou nohou v kriminale a druhou na hrbitove a podle toho se mate chovat" A neco na tom bude. Sam mam taky velke A a jezdim, mam spoustu kamaradu, co take jezdi a taky par kamaradu, co si na motorce privodili zraneni, ze byli radi, ze prezili. Dozivotni nasledky a invalidni vozik nevyjimaje. Nekteri svoji vinou, jini jako nasledek nekoho jineho, vzdy v tom ale byla neprimerena rychlost. Ovsem udelat clanek, kde se verejne nabadaji lidi, at porusuji pravidla a budou rychlejsi, to mi prijde jako za hranou. Sorry, pokud jsem se vas tim nejak dotknul.
23. 10. 2020 07:34
Re: pravidla
Když kolona vozidel stojí, nejedná se o předjíždění, ale objíždění překážky a je to legal. Když kolona jede je to samozřejmě ilegal, ale naštěstí takových hňupů, kterým to vadí je čím dál míň a stále častěji se potkávám s tím, že mi auta spíš uhýbají a dávají prostor. Jasné je, že to chce dělat s rozumem, v nižších rychlostech a tak, kde na to ten prostor fakt je.
Pokud chceš, přesedni taky na dvě kola (s tím, že musíš ustát rozmary počasí). Pokud chceš dál prdět do sedačky v plechovce, stát v kolonách a rozčilovat se při hledání parkování, Tvoje věc. Ale prosím nemoralizovat. Samozvané policajty, kteří vidí jen chyby druhých přímo nesnáším......
Avatar - Ozzman
20. 10. 2020 19:59
Re: pravidla
K čemu pak ta motorka je ? Jistě, že je občas potřeba podjet kolonu, nacpat se mezi auta a nebo přejet kus po chodníku..
20. 10. 2020 18:45
pravidla
no a ted si to dejte jeste jednou a at ta slecna ci pani pekne dodrzuje dopravni predpisy, nepredjizdi v kolone na prasaka jako nekde v asii a chova se tak, jak ji silnicni zakon narizuje (bych se nedivil, ze by to misty vzala i po chodniku a mozna i protismerem, kdyz by se ji to hodilo)... pak teprve se uvidi, jak na tom dopravni prostredky jsou...
Avatar - Ozzman
20. 10. 2020 17:24
Re: I Plastová motorka
Jo, chápu, no Blanku já rád, tam se dá jezdit díky absenci větru a skvělému povrchu fakt rychle a je tam teplo :D

Osobně ještě v tenhle čas dojíždím cca 28 km a ráno je hodně tuhá zima, chce to několik vrstev oblečení :D