Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Slovensko zavírá hranice i pro kamiony. Důvodem jsou dlouhé kolony

ČTK
Diskuze (0)

Zákaz vjezdu na Slovensko se vztahuje pro nákladní vozy s hmotností nad 7,5 tuny. Vybraná vozidla ale mají udělenou výjimku.

Slovensko do odvolání uzavírá hraniční přechody s Českou republikou, Maďarskem, Polskem a Rakouskem až na výjimky pro všechny kamiony. Důvodem jsou kolony na silnicích u hranic s Maďarskem kvůli zdlouhavému odbavování nákladní a osobní dopravy ze strany maďarských úřadů. ČTK o tom dnes odpoledne informovalo slovenské policejní prezidium.

Zákaz vjezdu na Slovensko se vztahuje pro nákladní vozy s hmotností nad 7,5 tuny. Výjimku mají například auta s nákladem živých zvířat nebo zboží, které podléhá rychlé zkáze, případně vozy, jež mají naplánovanou vykládku na Slovensku.

Maďarsko na přechodech se Slovenskem zavedlo minulý týden přísná opatření kvůli šíření koronaviru. Výsledkem byly například kolony už na dálničním hraničním přechodu Lanžhot-Brodské mezi Českou republikou a Slovenskem. Na slovensko-maďarské hranici je pro kamiony otevřeno jen několik hraničních přechodů.

ČTK
Diskuze (0)

Doporučujeme