Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart v Paříži 2008

Diskuze (0)
Smart v Paříži poprvé veřejně vystavuje nové elektromobily pro společný projekt Daimler AG a energetického koncernu RWE, který je nazvaný e-mobility Berlin.

e-mobility Berlin

Tento program navazuje na pilotní projekt, který běží od konce loňského roku v Londýně. Tam Smart zapůjčil 100 elektromobilů staršího typu. Po Berlíně bude jezdit také 100 Smartů na elektrický pohon, pro které RWE zajistí 500 dobíjecích míst.

Nejnovější Smart na elektrický pohon používá lithiové baterie. Elektromobil komunikuje s dobíjecími místy, aby dokázal efektivně plánovat znovunabití baterií. Preferují se časová období, kdy je odběr energie z rozvodné sítě mimo špičku a elektřina je levnější, případně kdy je energie do sítě dodávána z alternativních zdrojů.

Příští rok proběhne další testování a optimalizace nových komponent a Smart plánuje na konci roku 2009 rozjet malosériovou výrobu svého elektromobilu.

micro hybrid drive

Od října 2008 se budou motory 1,0 o výkonu 45 a 52 kW dodávat jen ve verzi micro hybrid drive. Smart k tomu vede nižší spotřeba těchto variant a také vysoký zájem o řešení micro hybrid drive, které si získalo u zákazníků velkou oblibu a tvoří 70 % prodejů těchto motorů.

Tento systém vypíná motor, pokud rychlost klesne pod 8 km/h a při uvolnění brzdového pedálu dojde okamžitě k restartu. Spotřeba ve městě je o 19 % nižší, kombinovaná spotřeba pak má hodnotu 4,3 l/100 km a emise CO2 103 g/km.


Diskuze (0)