Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (0)
Automobilka Smart představila dvě sportovní verze svého nyní opět jediného modelu Fotwo. Ty vyvinula opět ve spolupráci s tuningovou firmou Brabus, nese proto její jméno.

Smart Brabus

Litrový přeplňovaný benzinový motor úpravce vyladil na 72 kW (98 koní) a točivý moment zdvihl na 140 Nm. Tyto parametry propůjčují 780 kg vážícímu drobečkovi celkem slušnou dynamiku, akceleraci na stovku zvládne smartík pod 10 s a maximální rychlost je elektronicky omezena na 155 km/h. Verzi Brabus poznáte i podle speciálních litých kol, širších zadních blatníků, sportovního výfuku a mlhovek, v interiéru najdete i celou řadu doplňků nesoucí logo Brabus. Podvozek je přitvrzen a snížen o 10 mm.

Smart Brabus Xclusive

Brabus zároveň připravil také luxusní verzi Xclusive, která si ponechala dynamiku verze Brabus, přidává k ní ale navíc prvky výrazněji odlišující toto provedení od běžných smartů. Jde především o speciální přední spoiler, nástavce prahů, kouřovou úpravu světlometů, kožené čalounění, tříramenný volant a speciální kombinace barev panelů karoserie a rámu Tridion (stříbrná/stříbrná a černá/černá).

Prodej obou verzí začne na podzim letošního roku.


Vitek
Diskuze (0)