Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smolař víkendu: Němec „zaparkoval" své Audi R8 V10 Plus do řeky

Jan Mička
Diskuze (3)
S pořízením supersportovního auta přichází také velká zodpovědnost. Stačí chvíle nepozornosti a můžete klidně skončit na dně řeky.

Audi R8 V10 Plus jsme otestovali minulý rok a bylo to jedno z nejlepších aut, jaké jsem měl dosud tu čest řídit. Atmosférický vidlicový desetiválec dává 610 koní, 560 N.m a je schopen zhruba 1,6 tuny hmotný supersport rozhýbat z nuly na stovku za 3,2 sekundy. Akcelerace je pro nepřipraveného pasažéra jenom těžko pochopitelná, vždyť na dvoustovce jste za méně než 10 sekund, s takto silným autem ale přichází velká zodpovědnost.

To si zřejmě o uplynulém víkendu neuvědomil německý motorista, který svou kanárkově žlutou Audi R8 V10 Plus „zahodil“ do řeky Angstel poblíž nizozemského města Abcoude. Řidiči se nic nestalo, z vozu se dostal oknem a sám si doplaval ke břehu, a přestože auto na první pohled nevypadá poškozeně, pravděpodobně bude na odpis. V tomto případě totiž Koudelkovské vylovení, odbahnění a vysušení zřejmě stačit nebude, a to už jak z pohledu koženého interiéru, tak elektroniky, která si po zaplavení snadno postaví hlavu. Snad je majitel dobře pojištěný...

Foto: Gumbal

Jan Mička
Diskuze (3)
Avatar - twistedTSD
6. 2. 2017 15:45
Re: Te jenom
A co teprve, až ji v Áčkách naleští. ;-)
6. 2. 2017 15:33
Re: Te jenom
Takhle vytažená z vody ale zvenku vypadá hezky, jako nová >:D