Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Solaris slaví 1001 vyrobených trolejbusů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Brány výrobního podniku polské společnosti Solaris Bus & Coach opustilo již 1001 jedna trolejbusů modelové řady Trollino.

Společnost Solaris Bus & Coach představila během slavnostního ceremoniálu rovnou dvojici jubilejních vozidel Trollino. Prvním z nich tisící zástupce této modelové řady, který zamířil do rakouského Salcburku, zatímco druhý s pořadovým číslem 1001 bude sloužit v Gdyni v severním Polsku.

Zároveň s 1001. trolejbusem míří do Gdyně ještě jedno identické vozidlo, které je rovněž v nízkopodlažním provedení Solaris Trollino 12 s elektromotorem o výkonu 175 kW. V porovnání s tradičním spalovacím motorem emituje elektrický pohon těchto trolejbusů o 10 až 15 dB méně.

Součástí výbavy obou trolejbusů jsou lithium-iontové baterie, které se mohou dobíjet z trakčního vedení nebo prostřednictvím systému rekuperace kinetické energie a umožňují ujet až 15 kilometrů bez spojení s elektrickým vedením.

Součástí výbavy trolejbusů je kamerový systém CCTV, parkovací kamera a denní LED osvětlení. Prostorný a díky velké zasklené ploše i dobře prosvětlený interiér pojme až 34 pasažérů, jejichž cestovní komfort zvyšuje mimo jiné i klimatizace ovládaná řidičem.

Důvodem pro předání 1001. trolejbusu právě dopravními podniku v Gdyni je mimo jiné i skutečnost, že právě sem v roce 2001 zamířilo úplně první vyrobené Trollino, které v následujících letech doplnilo dalších 53 stejných vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - pumpkin
29. 4. 2015 23:57
Re: Nech sa darí
Ktovie, ale tie nenesú názov Trollino, len 26/27/28Tr
Avatar - pumpkin
29. 4. 2015 09:21
Nech sa darí
Už majú aj novú generáciu Urbina. :yes:
[odkaz]