Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spekulace se potvrdila: Bernhard Maier končí v čele Škody!

Stanislav Kolman
Diskuze (30)

Automobilka Škoda oficiálně potvrdila, že Bernhard Maier po bezmála pěti letech končí na pozici předsedy představenstva a šéfa automobilky.

O možných rošádách ve vedení automobilky Škoda se spekulovalo už před časem, české zastoupení značky však žádnou z těchto informací komentovat nechtělo. Dnes ale mladoboleslavská společnost oficiálně potvrdila, že Bernhard Maier na pozici šéfa automobilky po necelých pěti letech k 31. červenci 2020 končí.

Maier zahájil kariéru v roce 1984 ve společnosti Nixdorf Computer AG, v letech 1988 až 2001 působil na nejrůznějších pozicích v BMW, aby roku 2001 převzal funkci ředitele společnosti Porsche Deutschland GmbH. V roce 2010 byl jmenován členem představenstva společnosti Porsche AG za oblast prodeje a marketingu. Pod jeho vedením se podařilo výrazně rozšířit mezinárodní prodejní organizaci a v celosvětovém měřítku zvýšit objem dodávek zákazníkům na trojnásobek.

V listopadu 2015 byl Maier povolán do funkce předsedy představenstva společnosti Škoda Auto, kdy v rámci rošády vedení automobilek VW Group po kauze dieselgate nahradil Winfrieda Vahlanda. Klíčová byla strategie 2025+, jež se soustředila na tematické oblasti elektromobilita, digitalizace a konektivita, nové služby související s mobilitou a spuštění produktové ofenzívy značky. Pod vedením Maiera uvedla Škoda na trh důležité modely Kodiaq, Karoq, Kamiq, Scala a vyvinula rovněž elektromobil Enyaq iV. Dále značka zvýšila dodávky zákazníkům na přibližně 1,3 milionu vozů ročně a dosáhla rekordních hodnot tržeb i provozního zisku.

Předseda představenstva Volkswagen AG Herbert Diess šéfovi značky Škoda poděkoval za vynikající práci pro koncern Volkswagen a společnost Škoda Auto. Vyzdvihnul, že roky jeho působení jsou ve 125leté historii značky těmi nejúspěšnějšími. Diess Maiera velmi dobře zná, vždyť spolu pracovali téměř dvě desítky let.

Škodovka potvrdila, že v souladu s českou legislativou bude nástupce Bernharda Maiera zvolen při prvním zasedání představenstva společnosti Škoda Auto v srpnu 2020.

Stanislav Kolman
Diskuze (30)

Doporučujeme

31. 7. 2020 16:18
Staří bardi
Jeden čech jak poleno je nahrazen jiným.
10. 7. 2020 20:31
Re: Jeho hlavním "proviněním" prý bylo,...
Seš vedle jak ta jedle, elektrodebilita "vázne" proto, že je to naprosto nesmyslná cesta, takže drtivá většina lidí nepraktické a drahé elektrokřápy zcela zákonitě a logicky nechce. ;-) ;-) ;-)
Avatar - Emel
10. 7. 2020 12:58
Re: Jeho hlavním "proviněním" prý bylo,...
Určitě je (zejm. v Německu) dost těch, kterým se to nelíbí - tyhle vnitřní tlaky jsou všude. Až doteď ale vždycky převážil ten pohled, že blaho koncernu je priorita a jestli se prodá místo VW Škodovka, tak je to pořád lepší, než kdyby se prodal Ford. Aspoň to tak navenek vypadá.
Avatar - twistedTSD
10. 7. 2020 12:28
Re: Jeho hlavním "proviněním" prý bylo,...
No tak strategie 2025 se jim opravdu "povedla". Elektromobilita vázne, protože ji koncern neumí, a stejně budou váznout i prodeje. Digitalizace a konektivita dopadla tak, že ti v Octavii, kde je vše v infotainmentu, zamrzává displej, a zastavuje se kvůli špatnému SW výroba. Dokud je ve vedení Diess a jemu podobní, bude to pořád stejná katastrofa. Spíš to ale vypadá, že jsou vyštípáváni ti schopní.
Avatar - twistedTSD
10. 7. 2020 12:16
Re: Co teď bude Maier dělat?!
Reaguji na článek a interní informace. Navíc prostě nevidím legitimní důvod, proč se Maiera zbavovat.