Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Audi A4 – facelift ve stylu A6

David Bureš
Diskuze (3)
Ingolstadt zaútočí modernizovaným Audi A4 proti zcela nové generaci BMW řady 3.

Audi chystá uvést na trh faceliftovaný model A4, který se v současné podobě prodává od roku 2008. Úprava vozu má A4 připravit na souboj s novou generací konkurenčního BMW řady 3, která se má začít prodávat příští rok.

Vzhled vozu se má sjednotit s ostatními modely ingolstadtské automobilky. Snímky testované modernizované A4 Avant naznačují, že se příď vozu inspiruje převážně větší A6, která se v současné, sedmé generaci prodává od začátku letošního roku.

Viditelnou změnou jsou upravené čelní světlomety s trubicovými LED po vzoru letos představeného SUV Q3 a pozměněný nárazník s hranatými předními mlhovkami, podobný A6. Vzadu se objevuje pozměněný nárazník, koncová světla jsou částečně zakryta, budou tak zřejmě také upravena.

Modernizované pohonné jednotky budou účinnější a přispějí k nižší spotřebě vozu. Mezi nově nabízenými motory by se mohl případně objevit nový vznětový šestiválec 3,0 TDI o výkonu 230 kW, který se začne v srpnu vyrábět pro modely A6 a A7 Sportback.

Pravděpodobné je nasazení nové generace motoru 1,8 TFSI (125 kW, 320 Nm).

Příplatková výbava se zřejmě rozroste o některé prvky z nové generace A6, očekává se například modernizovaný multimediální systém MMI.

Samozřejmostí je, že se faceliftu dočká jak A4 Avant, tak provedení sedan. Audi má však na zářijovém frankfurtském IAA představit i modernizovanou řadu A5. Tak jako faceliftovaná A4 se bude i upravená A5 více podobat větší A6.

Další novinkou z Ingolstadtu pro letošní frankfurtský autosalon bude S7 Sportback, poháněný novým přeplňovaným osmiválcem 4,0 TSFI o výkonu zhruba 300 kW, který bude nasazen také například v Bentley Continental GT.

David Bureš
Diskuze (3)
11. 7. 2011 09:56
full LED
Budu aj full-LED predne svetlomety? Alebo pribudnu az v dalsej generacii?
Avatar - KANKUNEN
11. 7. 2011 08:39
Re: pořádný facelift
Současná A4 na mě působí dost nevýrazným dojmem, trochu okázalosti by neškodilo.
Avatar - kari.laz
11. 7. 2011 08:26
pořádný facelift
Teda na to, že se má jednat o facelift, je to auto zamaskované jak nová generace. Asi to bude hodně rozsáhlý facelift. Tak není se čemu divit, když na obzoru je nová 3er.