Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Citroën DS3 Airflow - Otevřená bohyně přijde

Diskuze (2)
Do boje s Fiatem 500C se pustí malý kabriolet od Citroënu, zatím označovaný DS3 Airflow.

Řady malých stylových kabrioletů rozšíří v roce 2013 Citroën DS3 Airflow. O střechu přijde třídveřový sourozenec oblíbené C3, konkurenci najde především ve Fiatu 500C.

Přiložená skica je jen ukázkou. Objevují se totiž informace, že by DS3 Airflow měl zachovat oblouky nad bočními okny, právě jako malý Fiat. Toto řešení totiž představuje relativně snadnou a levnou cestu k zachování potřebné tuhosti karoserie.

Širší okruh budoucích konkurentů je ale mnohem bohatší. Spadá do něj například Mini Cabrio, dále kupé-kabriolet Peugeot 207 CC nebo i roadster Renault Wind (samostatný model na bázi městského Twinga).

Linii modelů DS nyní tvoří trojice prémiově orientovaných Citroënů. Zatím je v prodeji jen nejmenší z nich, DS3 s karoserií hatchback. Letos v létě jej doplní větší DS4, stylová alternativa ke konvenčnímu hatchbacku C4. V závěru letošního roku se do prodeje dostane také velký crossover DS5.

Další růst portfolia DS spočívá vedle zatím oficiálně nepotvrzeného kabrioletu také ve velké pětimetrové limuzíně DS9.

Diskuze (2)
17. 5. 2011 16:50
Oblouky
Použití oblouků je reálné vzhledem k tomu, že C3 Pluriel měl oblouky odjímatelné. Podle mě řešení lepší než použití pevných oblouků, ale nemám s ním praktickou zkušenost.
Avatar - LEGOPARK
17. 5. 2011 09:50
Spy photos
A kde su tie spy photos? Autor ich zabudol k clanku pridat?