Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Mercedes-Benz B - Vyšší karoserie, ale bez sendvičů (nové foto)

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Konec sendvičových podlah přinese nižší výrobní náklady automobilce a nižší polohu sedadel posádce. I tak ale zůstane malý Mercedes hatchbackem s vyšší karoserií.

Nová třída B bude jiná. A to zcela jiná. Podobně jako nová generace třídy A se i nové B (interní kód W246) vzdá unikátní sendvičové podlahy.

V době uvedení malých Mercedesů na trh byla klíčem k nadstandardní úrovni pasivní bezpečnosti, ale její nevýhody (vyšší výrobní a vývojové náklady, menší objem interiéru, méně ergonomická poloha sezení) zřejmě byly důvodem k ukončení jejího dalšího vývoje.

Její místo zaujme zcela nová platforma s uspořádáním vše vpředu, na které bude vystavěna rodina nových rodinných Mercedesů. Počítá se s přeplňovanými konvenčními motory, hybridy a v plánech jsou celkem jistě i další série vozů s palivovými články. Vedle pětidveřového hatchbacku by se na trhu mělo objevit i SUV s pohonem všech kol a vyloučeny nejsou ani další karosářské verze.

Z fotografií vozu, který by se na trh měl dostat na podzim 2011, je zřejmá změna charakteru třídy B. Místo současného vyššího hatchbacku s dlouhým rozvorem a minimálními převisy karoserie, je před námi hatchback, který je nižší a snad i delší než současné provedení. Špionážní fotografové hovoří o autě, které bude nyní mít za úkol oslovit zájemce o vyšší hatchbacky v Golf-klasse.

Cílem manažerů ve Stuttgartu je nejen oslovení perspektivní klientely v Evropě, ale zejména vstup Mercedesu na pole menší vozů v USA. Nejmenším Mercedesem nabízeným v USA dnes je třída C, resp. roadster SLK.

Ondřej Láník
Diskuze (14)
18. 5. 2010 20:00
Re: OT: SEAT MÁ POSLEDNÚ ŠANCU
Tiež si myslím, že to nie sú ideálne plány. Akoby som to videl - prudko klesajúce predaje "lowendovej" Škody, ktorú po dobrých rokoch zákazníci zvyknutí na lepšie jednoducho neprijali, a mizerný odbyt športových Seatov, s prakticky nulovým imidžom...
Prosím, toto nie... :-!
Avatar - Pekelná Micinka
18. 5. 2010 14:30
som zvedavy na
Co to * dělá... ;-\ ;-\
Avatar - Pekelná Micinka
18. 5. 2010 14:30
Re: OT: SEAT MÁ POSLEDNÚ ŠANCU
Uvidíme, snad to dobře dopadne a Škoda si svojí pozici uhájí...
17. 5. 2010 23:15
Re: OT: SEAT MÁ POSLEDNÚ ŠANCU
Bohužel tuto funkci by podle Autobildu měla dostat Škoda, protože se stává konkurentem pro VW. Já se jim nedivím, protože Oktávka a Superb spolkne zákazníků dost. Škoda by měla postupem času dostávat jednodušší omezenou výbavu, menší výběr motorizací atd atd. A měla by se vmezeřit někde lehce nad Dacii. Co si budeme povídat. Kde byla Felici s kvalitou a výbavou... Někde jako dnes Logan,ne? S tím se počítalo i do budoucna, ale dnes je to ,jak se zdá, jinak. Proto přijde návrat o stupínek níž. Alespoň to tvrdí VW - změny přijdou s novým ředitelem Winfriedem Vahlandem.
17. 5. 2010 20:29
som zvedavy na
definitivne fotky, resp. realne vozidlo. Aktualny mb b sa mne osobne velmi paci (mam rad tuto kategoriu automobilov)