Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Míří Porsche s novým kupé do třídy Granturismo?

Ondřej Láník
Diskuze (25)
Porsche létají na Nürburgringu! Je to asi jediný z mnoha prototypů prohánějících se na západoněmeckém okruhu, který nejen rychle jezdí, ale v jednom z míst se také vznáší. Vypadá jako superlehké a velmi silné Cayenne, ale není to náhodou kupé třídy GT?

Co za výtvor to v posledních týdnech Porsche testuje? Muly oblečené do karoserie Cayenne jsou prý pekelně rychlé a vydávají tak mohutný zvuk jaký dosud žádné Cayenne nikdy nevydalo. Pár týdnů to vypadalo, že Porsche vyvíjí SUV pro jinou značku na zakázku, snad pro Bentley nebo pro Lamborghini. Když se ale objevily k prvním dvěma prototypům další, téměř ve všech barvách, jaké dnes Porsche pro Cayenne nabízí, je zřejmě všechno jinak.

Definitivní rozluštění tajenky zatím není na světě, ale zde jsou indicie, které tuto spekulativní informaci podporují. (1) Všechny testovací prototypy mají jen pohon zadních kol, který Cayenne běžně nemá. (2) Prototypy jsou maximálně odlehčené, mají zadní a většinu bočních oken z plastů, nemají centrální zamykání, ani další elektroniku. (3) SUV obvykle mají vpředu i vzadu shodné rozměry pneumatik, ale toto Cayenne má vzadu podstatně větší pneumatiky než vpředu. Při razantní akceleraci se i přesto za tímto Cayenne zvedá modrý kouř spálených pneumatik.

Do doby než bude tajenka rozluštěna, nezbývá než se kochat létajícími prototypy na slavném německém okruhu.

Ondřej Láník
Diskuze (25)
18. 6. 2007 10:36
Nemuze to byt tohle ?
[odkaz]
Avatar - davy
18. 6. 2007 10:26
Re: :)
Tak to ja vim hned o nekolika takovych mistech na tomhle okruhu. Nemam jej sice najety z PS, ale minuly rok jsem tam hezkych par kol najel. A musim rici ze prave kvuli tem vznasecim usekum jsem nekolik prvnich kol ubiral z opatrnosti i na rovinkach, v plne rychlosti kolem mne litala auta docela slusne daleko, prave vzduchem. Ta fotografie mi jako fake proto vubec neprijde. Ale nesedi mi text o modrem dymu z pneumatik pri zrychleni a k tomu fotka, kdy se od gum kouri, ale pred sikanou, tedy jde o normalni probrzdeni, ne zrychleni. To zrychleni s prohrabanim a kourem bych tedy na fotce opravdu rad videl, tomu zase neverim ja:-)
17. 6. 2007 17:30
Re: niečo na tom bude
No tak Coupe urcite nebude mit podvozek z SUV. Spis je to mula, ktera kryje novy podvozek a agregat. Ta foto v letu je dle me podvrzena. Nevim jaky smysl maji takove foto... Ze by delat z lidi blbce? ;-\
Avatar - CtvrtSardel
17. 6. 2007 11:07
Re: Preco nie?
Zapomnel sem na rozsireny blatniky a absenci stresnich lyzin >:-[]
17. 6. 2007 11:06
niečo na tom bude
Keď dostávajú SUVčka prerobené podvozky zo sedanov, prečo by nemohlo GT dostať podvozok z SUVčka?Cayenne sa osvedčil a podvozok tiež robí radosť svojím konštruktérom tak je v celku jasne,že o čo pôjde a len samotny konštruktery vedia čoho je dany podvozok schopný a ešte by som dodal ,že je dosť možne ,že skúšaju podvozkové časti ako spolu spolupracujú /podvozok s meniteľnou výškou,silnejší motor ,zadný náhon/