Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nová Honda Jazz poprvé i s malým dieselem

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Malý Jazz je na trhu od roku 2002 a mezitím absolvoval jeden výraznější facelift. Na geniální konstrukci není třeba mnoho měnit a tak se změny týkají více designu než techniky. Důležitou novinkou ale je první turbodiesel pod kapotou tak malé Hondy.

Po úspěchu nového britského Civiku dostal evropský vývoj důvěru při navrhování nové generace Hondy Jazz. První prototyp, který byl nedávno vyfotografován v Británii, se na pohled zásadně neliší od současných modelů, až na několik detailů. Podle našich zdrojů bude nový Jazz větší všemi směry. Koncepce interiéru s palivovou nádrží pod předními sedadly zůstala zachována. Počítá se se současnými zážehovými čtyřválci a novým maloobjemovým turbodieselem.

Nový Jazz by měl mít premiéru na tokijském autosalonu letos na podzim, do prodejen se dostane v příštím roce.

Ondřej Láník
Diskuze (8)
10. 1. 2007 13:20
Re: Lehmann Photo Syndication
Vazne to vyzera ako sucasny Jazz, ale olepeny trochu inymi, vycsimi plastami.
10. 1. 2007 11:18
Re: Lehmann Photo Syndication
Souhlas! Motor očekávám diesel hybrid. Nafta s baterkami bude hit.
Avatar - King
10. 1. 2007 09:54
Re: Lehmann Photo Syndication
Informace o novém malém dieselu jsou skutečně velmi spekulativní a nepravděpodobné, to ostatně nepřímo řekl i sám šéf Hondy: [odkaz] . Jak to bude s růstem nového Jazzu je otázka, avšak vytažené blatníky tomu napovídají. Ostatně studie WOW [odkaz] naznačuje, že by se Jazz měl rozměrově posunout spíše k Idee, Roomsteru a Merivě, než ke klasickému B segmentu. Uvidíme...