Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nové SUV Lamborghini

Libor Zezulka
Diskuze (76)
Lamborghini údajně oživilo myšlenku výroby SUV a začalo vyvíjet auto, které bude na silnici vyvolávat zřejmě velký rozruch.

Automobilce Porsche pomohlo luxusní SUV Cayenne na nohy a donutilo konkurenční automobilky koketovat s myšlenkou, zda nevsadit na stejnou kartu a nepostavit proti Cayennu stejně silného protivníka. Své luxusní SUV chystá podle neoficiálních informací Bentley a do klubu sportovních či luxusních značek vyrábějících SUV či crossover (znovu)vstoupí i Lamborghini.

Italský výrobce supersportů vlastněný koncernem Volkswagen chce rovněž políčit na klienty milující robustní karoserii a vyšší posez, ale zároveň sportovní jízdu a nejlépe i samotnou značku Lamborghini. Lamborghini má rozhodně na čem stavět. Koncern Volkswagen má v nabídce velké SUV Touareg a Audi Q7, takže italská automobilka měla usnadněnou práci. President Automobili Lamborghini Stephan Winkelmann spekulace o přípravě SUV letos v květnu odmítl, naši zpravodajové mají jiné informace...

Podvozek bude velmi podobný tomu, na němž stojí Touareg a Cayenne, pohon vozu zajistí zážehový desetiválec z Galllarda, ale možná i osmiválec 4.5 litru a naftový dvanáctiválec s objemem 5,9 litru z Audi. Zatím není jisté, jak to bude s pohonem všech kol, ale lze předpokládat jeho uplatnění i v crossoveru Lamborghini.

Nutno podotknout, že Lamborghini nevstoupí do segmentu SUV poprvé. V letech 1982 – 1993 automobilka vyrobila 300 vozů s tváří off-roadu s označením LM 002. S úspěchem Porsche Cayenne myšlenka postavit vlastní SUV ožívá.

Libor Zezulka
Diskuze (76)
Avatar - Ricardo
30. 11. 2006 23:57
Re: SUV
;-) :yes:
Avatar - 125S
30. 11. 2006 20:20
Re: Lamborghini navrat ku klasike
Třeba Alpina než začala upravovat bavoráky, dělala taky šicí stroje... :-!
Avatar - donPedro
30. 11. 2006 17:27
Re: Segment luxusních SUV
>:D LAMBORDEL :yes:
30. 11. 2006 17:17
Segment luxusních SUV
No musím říct, že v segmentu luxusních SUV udělá tohle auto pěknej LAMBORDEL >:D
Avatar - donPedro
30. 11. 2006 17:14
Kristova noho
tak že by už i Lambo SUVatělo, proč, za co??? Kam se to přátelé ten svět * - že by do toho samého slova, acurat s krátkimi i? Tož jestli bude SUV Lambo, já bych tedy chtěl nějaký hezký cabrio od Iveca. A mimochodem ten lehmaní výtvor je teda řádnej hnus. Tož tak.