Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: nový Renault Twingo po 13 letech a k tomu mikroScénic

Ondřej Láník
Diskuze (43)
Jednoprostorový mikrovan Twingo se po 13 letech dočká letos v Paříži nové generace, která by na trh měla dorazit v roce 2007. Nové Twingo stane na platformě nového Renaultu Clio.

Jednoprostorový mikrovan Twingo se po 13 letech dočká letos v Paříži nové generace, která by na trh měla dorazit v roce 2007. Nové Twingo stane na platformě nového Renaultu Clio. Proti svému předchůdci naroste do délky, zvětší se i rozvor. Nové rozměry se odrazí v prostornějším interiéru a objemnějším zavazadlovém prostoru.

Nekompromisní kamufláž, kterou Twingo "zdobí" během testování v silných mrazech na severu Evropy, skrývá nezáludné tvary, které jen vzdáleně připomínají první generaci.

Novinkou, o které zatím nebylo příliš slyšet, je nový mikrovan na bázi Renaultu Scénic. Největší francouzský výrobce jej zavede do výroby po vzoru Peugeotu 1007, takže "mikroScénic" bude dalším městským vozem vedle Twinga a Clia. Třídveřový model s neobvyklými proporcemi má příď s charakteristickými znaky ostatních dvou Scéniků, ale jen dvoje boční dveře (pravděpodobně klasická konstrukce).

Oba nové modely budou sdílet motory 1.2 (44 kW), 1.2 16V (55 kW), 1.2 16V Turbo (74 kW) a 1.5 dCI (51 kW).

Ondřej Láník
Diskuze (43)