Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Porsche Panamera – Příď po vzoru nové 911

David Bureš
Diskuze (2)
Porsche Panamera vyjede do dvou let v modernizované podobě.

Porsche Panamera se prodává už od roku 2009, po třech letech v prodeji přišel čas na její modernizaci. Fotografie testovaného prototypu naznačují, že se změní především její příď.

Panamera testovaná na Severní smyčce Nürburgring má totiž zamaskovanou pouze čelní část. Tvar hlavních světlometů se má podobat světlům z nové generace Porsche 911 (991), představené na letošním frankfurtském autosalonu. Kapkovité čelní světlomety současné Panamery se svými tvary inspirovaly u Boxsteru.

Zvětšit se mají diodová světla pro denní svícení. Testovaná Panamera se pyšní i upraveným předním nárazníkem. Přestože záď prototypu je totožná s aktuální Panamerou, je možné, že se zde objeví koncová světla s novou grafikou a upravený nárazník.

Nabídka motorů zůstane zachována, očekávat však můžeme malé změny ve výkonech agregátů a jejich spotřebě paliva.

Faceliftovaná Panamera by se mohla začít prodávat v průběhu roku 2013.

Porsche Panamera je od letošního roku nabízeno v celkem osmi verzích. Vedle provedení Diesel se vznětovým třílitrovým šestiválcem o výkonu 184 kW je letošní novinkou Panamera S Hybrid a nejvýkonnější verze Turbo S s 405 kW.

V loňském roce nabídku doplnily modely Panamera a Panamera 4 s šestiválcovými zážehovými motory. Od uvedení na trh v roce 2009 jsou k dispozici osmiválcové modely Panamera S, Panamera 4S a Panamera Turbo.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Ham.
28. 9. 2011 20:37
Re: na takové to rodinné ježdění
Tak vnitřní prostor musím potvrdit (svezl jsem se jen na zadním sedadle :-( :-( :-( ) je stejný nebo i větší než v A6, na šířku skoro jako A8, snad jenom sedíš níž k silnici, ale to není problém. Kufr je díky liftbackovému víku také perfektně dostupný a dostatečný. Problém je, že pokud rád řídíš tak jako spolujezdec vzadu trpíš jako zvíře, moc ven před sebe nevidíš, pro takové lidi by měli alespoň na zadní stranu předních sedaček montovat falešný volant místo displeje. >:-[] >:-[] >:-[]
28. 9. 2011 18:13
na takové to rodinné ježdění
Měl jsem možnost se pořádně projet v Panameře 4S a je to zážitek na celý život. Přeju každému kdo má rád tyhle auta, aby si mohl v ní alespoň zajezdit. Krom neskutečné agility motoru mne překvapil hodně velký vnitřní prostor, ve kterém by neměla problém s místem 4 člená rodina se psem a spoustou bagáže. Navíc díky různým módům automatické převodovky by to auto po příslušném zmáčknutí tlačítka mohla řídit i má žena, která po pravdě nemá jinak moc velký cit pro spojku a plynový pedál.